5 нетрадиционни домашни маски за лице

13
Добави коментар
StaysiMS69
StaysiMS69

Натурална грижа с нетипични продукти

Няма нищо по-добро и полезно за кожата ни от домашно приготвените маски за лице. Можем да сме сигурни, че те са изцяло натурални и не съдържат различни химикали, с които изобилства масовата козметика. Рядко знаем какво всъщност поставяме върху кожата си и дали многобройните скъпоструващи и много рекламирани кремове са наистина полезни за нея. Заложете на естествени продукти и средства и вижте кои са най-добрите домашни маски за красива и бляскава кожа.

Маска с годжи бери против бръчки

Както знаете, годжи берито е един от най-мощните антиоксиданти в природата. Спира процесите на стареене и тонизира и избистря тена. Премахва бръчките и освежава кожата.
1 с.л. годжи бери
1 с.л. кисело мляко
½ с.л. мед
Накиснете годжи берито във вода, за да омекне. След това го пасирайте и прибавете киселото мляко и меда, за да получите каша. Нанесете на лицето и останете с маската половин час. За оптимален ефект, правете маската 1-2 пъти седмично в продължение на 1 месец. Опитайте 100% натурално Годжи бери.

Маска с какао за кадифена кожа

Маската с какао ще омекоти кожата и ще я направи кадифена на допир. Какаото е много полезно и съдържа магнезии, калций, желязо, цинк, мед, калий и манган, както и витамини A, B1, B2, B3, В5, C, E. Опитайте разкрасяващ комплекс Витамини за коса, кожа, нокти.
1 ч.л. натурално какао
1 ч.л. мед
Разбъркайте и нанесете на лицето. Останете с маската 15-20 минути.

Маска за лице с куркума

Куркумата е силен антиоксидант. Богата е на витамини и минерали. Използва се традиционно в източната култура както за подправяне на различни ястия, така и за разкрасяване и в козметиката.
½ ч.л. куркума
1 ч.л. мед
1 ч.л. кисело мляко
Разбъркайте всичко добре. Нанесете и лицето и отстранете след 10-15 минути. Не прилагайте непосредствено преди излизане, защото куркумата има силен цвят и може да Ви трябва известно време, докато измиете добре лицето си.

Маска със зелен чай

Зеленият чай е мощен антиоксидант. Има антиейджинг ефект и неутрализира действието на свободните радикали.
2-3 ч.л. сварен топъл зелен чай
1 с.л. фини овесени ядки
1 ч.л. мед
Разбъркайте всичко до консистенцията на рядка каша. Нанесете на лицето с помощта на памучен тампон. Измийте след 15-20 минути.

Маска с кафе за тонизиране

Кафето има тонизиращо и стимулиращо действие. Поставено на лицето, то действа чудесно срещу сини кръгове, подпухнала кожа и торбички под очите. С негова помощ ще събудите не само ума, но и лицето си.
1 ч.л. прясно сварено кафе
1 ч.л. мед
След като сварите сутрешното си кафе, отделете 1 ч.л. от него и я разбъркайте с малко мед. Нанесете върху лицето течността с помощта на памучен тампон и изчакайте 10-15 минути. Отмийте. Уверете се, че кафето, с което приготвяте маската, е свежо и прясно, защото се смята, че след като престои, кафето се окислява. Опитайте и много полезното Зелено кафе капсули.