Какво трябва да знаем за лечение на косопад

4
Добави коментар
skandalno
skandalno

Какво трябва да знаем за лечение на косопад

В последно време симптомите на косопад се проявяват при хора от всякакви възрасти. Вече не е странно да се забележат при съвсем млади момичета и момчета, които нямат навършени дори 14 години! Без значение каква е причината затова, неудобството (срамът) от оредяващата коса е еднакво за всички.

Преди да решите какво лечение за косопад да започнете, задължително трябва да научите кои са основните причинители. Ето ги и тях:

Наследственост
Стрес
Неправилно хранене
Хормонални промени
Напредването на възрастта
Цъфтящите краища на космите
Боледуване
Лекарства (стероиди, противозачатъчни)
Други

Този списък звучи доста общо, а мнозина със сигурност не са наясно какво точно значи. За да се справите, трябва да приложите няколко добри практики в ежедневието си, които умело да съчетаете с подходящи процедури и рецепти при косопад.

Добри практики за превенция на косопад

Бъдете внимателни с мократа коса. Избягвайте да я триете и решете преди да изсъхне, тъй като космите в този момент са в пъти по – податливи на счупване.

Масажирайте региона на скалпа толкова често, колкото можете. Така стимулирате притока на кръв към главата, което подпомага растежа чрез доставяне на необходимите за фоликулите хранителни вещества. Прост и изпитан метод срещу косопад.

Внимавайте с прическите. Старайте се да правите такива, които не опъват косата и не изискват да я връзвате здраво. Така се упражнява голям натиск и се предразполага към накъсване. Стайлингът е от основно значение за външния вид и самочувствието, но все пак внимавайте с топлинната обработка и козметичните продукти на химическа основа.

Не мийте косата с гореща вода, препоръчва се хладка. Горещото изсушава космите и лесно се стига до механичен косопад.

Грижете се за вашето здраве. Всичко казано и направено за превенция на косопад няма да работи, ако цялостното ви състояние не е добро. Тезата, че косата е красива само когато сте здрави отвътре е напълно вярна. Помислете, че косъмът се състои от протеин и жив корен, и като всеки друг жив организъм изисква хранителни вещества, за да расте.

Обогатете диетата. Има няколко неща, които спокойно може да добавите към вашата диета и да си гарантирате достатъчен прием на хранителни вещества. За предпазване и лечение на косопад задължителни са продукти с богато съдържание на протеин, витамини и микроелементи.

Не пропускайте тренировката. Да, не се изненадвайте. Физическите упражнения увеличават притока на кръв към скалпа и подхранват.

Кофеин. Бъдете изключително внимателни с напитките, съдържащи кофеин като кафето например. Това вещество е полезно за организма, но в много малки количества. Препоръчват се не повече от 2 чашки кафе на ден.

Пийте много вода

Поддържайте кожата на главата чиста и я пазете възможно най – далече от химикали. Използвайте само натурални продукти за почистване.

Подстригвайте се редовно, за да избегнете проблема с цъфтящите краища.

26. септември 2013 12:56:46 от Косопад

Категории: Любопитно за косопада |
Етикети: лечение на оплешивяване, оплешивяване |
Напишете Коментар