Как да направите малка градинка за детската стая?

1
Добави коментар
it_maniak
it_maniak

С всеки изминал ден децата стават все по-любопитни. Задават въпроси, искат активно да помагат и участват в приготвянето на сладкиши, когато се грижите за цветята, когато декорирате дома си и т. н. Дали е време и да имат нещо малко само за тях, което да провокира още повече интереса им? Нещо като собствени малки саксийки, за които да се грижат?

Споделяме една красива идея, която може да реализирате в детската стая. Когато вие сте били деца, вероятно смътно си спомняте, но вашите родители поставяха на парче памук няколко зрънца леща, които вие поливахте редовно и се радвахте на първите зелени стъбълца. Е, тази идея е малко по-различна.

Ще ви трябват празни черупки от яйца. Както се вижда на снимката само в горната си част не са цели. Идеята е да ги напълните с пръст, да поставите семенца. Кората от яйцата ще бъде опора за малките саксии.

Малките градинари с радост ще се грижат за градинката си под ваш контрол, разбира се. Освен приятни емоции, това занимание има и образователен характер. А няма нищо по-хубаво от учене, което е съпроводено с положителни емоции. След като растението израсте около 10 см, може да го прехвърлите в по-голяма саксия.