Любителско бягане на 5 км вече и във Варна

1
Добави коментар
sportal_bg
sportal_bg

От 12 октомври, вече и във Варна, в любителско бягане на 5 км ще могат да участват всички. Дори родители с деца (и в детски колички), стопани с кучета и хора в инвалидни колички. Поканени са тези, които искат да се чувстват във форма и да се забавляват. Можете да спринтирате, да тичате или да ходите. Мястото е Морската градина, всяка събота от 10:00, а старта – на главната алея под входа на Летен театър.

Ако искате да участвате, се регистрирайте на  страницата – www.5kmrun.bg. Регистрацията и участието ви в бягането са абсолютно безплатни!

Важно е да разпечатате индивидуалния баркод, който ще получите след регистрацията и да го носите по време на бягането. С баркода се отчита времето, за което сте изминали 5-те км. Резултатите ви ще бъдат изпратени на електронната поща веднага след бягането. Въпреки че акценът не е в състезанието, специална точкова система, ще отразява личните постижения и насърчава към по-добри резултати любителите на спортната надпревара. Освен това ще узнаете и какви са възрастовите ви постижения, изчислени въз основа на международно призната таблица, създадена от Световната Асоциация на атлетите ветерани.

За най-постоянните в бяганията има награди. Тези, които финишират 50 пъти ще получат професионална фланелка за бягане, прекосилите финала 100 пъти – фланелка и анцуг, а за записалите 250 бягания наградата ще е много специална!

Идеята за 5 км свободно, но организирано бягане е пренесена от Англия, където в парковете през почивните дни много хора се събират, за да тичат заедно. Вече от половин година и в София стотици пробягват 5-километровото трасе, всяка събота в Южния парк. Досега са участвали повече от 2 500 души, навъртяните километри са над 12 500, а общото им пробягано време възлиза на повече от 50 дни.

Желанието на организаторите е тази нова култура по отношение на бягането, свързана със здравословния начин на живот да стане част и от живота на варненци.

Снимка: varnautre.bg