Стотици блокирани в метрото, огромни задръствания в София (обновена+видео)

3
Добави коментар
Vasil1979
Vasil1979

Работници прекалили със смазка на релсите, мотриса пребуксувала

Видео

Стотици блокирани в метрото

Затвори

Стотици пътници са блокирани в мотриса на столичното метро преди станция „Жолио Кюри“, съобщи Нова телевизия.

„Повече от 20 мин. сме блокирани. Стоим тук и никой не дава официална информация“, каза във включване по телефона репортер на медията. Хората са притеснени и изнервени, защото в сутрешния час пик бързат за работа.

Шефът на столичния „Метрополитен“ Стоян Братоев обясни по телефона пред Нова телевизия, че няма технически проблем в метрото. „Като са смазвали релсите работници, са прекалили със смазката и мотрисата е пребуксувала. Ще изпратим друга мотриса, която да избута блокираната. Надявам се съвсем скоро проблемът да бъде решен. Правим всичко възможно“, увери Братоев. По думите му, засегнати са спирките от метрото от „Стадион Васил Левски“ и „Жолио Кюри“ – тоест движението от столичния квартал „Младост” до спирката „Сердика“. Засегната е само първата линия на метрото, при втората – движението на метрото е по график.

Заради проблема с метрото хората се прекачват на автобуси, тролеи и трамваи. Това в комбинация със слабия дъжд в столицата предизвика огромни задръствания и колони от автомобили на големите булеварди и кръстовища. Задръствания има и по  вътрешнокварталните улици.

Малко след 10.00 ч. движението бе възстановено.
 

Автор:

Константин Тодоров

Разпечатай
Изпрати