Первази за Ламинат | Лазур Паркети – Цени на первази и аксесоари за ламиниран паркет, магазини за первази и аксесоари София

1
Добави коментар
parketilazur

ПЕРВАЗИ ЗА ЛАМИНИНИРАН ПАРКЕТ

 

Первазите се монтират след като е нареден ламината. Освен че придават красота и завършен вид на стаята, те скриват и технологичната фуга, оставена при реденето на ламиниран паркет. Чрез скрепителни елементи, по познати като клипси, перваза се закрепва към стените. За да стоят добре первазите, а също така за да не се откача перваза или да падат ъглите зависи от предвиденият брой клипси – нормалното е между 3 до 4 броя за линеен метър.
Другото вече го знаете -майстора да е добър.
В редки случаи первазите може да се залепят към стените с монтажно лепило. Лепенето на первази не се препоръчва, тъй като освен че не става стабилно както с клипси , то и на практика излиза и по скъпо. При това когато се наложи махането на залепен перваз,то той се отделя и с част от мазилката на стените.

Най- използван е PVC перваза, защото със своята еластичност и при правилен монтаж той прилепва плътно към стените и притиска нареденият ламиниран паркет към пода. Стаята изглежда по- добре, а освен това няма опасност от откачане както на перваза, така и на ъглите. Също така зад перваза могат да се приберат и кабелите, които обикновено има във всяка стая.
При PVC первазите има голямо разнообразие както на цветове така и на аксесоари към тях ( вътрешни, външни ъгли,тапи и преходници ) .
Основно предлагаме первази на фирмите Dollken, VOX и ARBITON.

Според вида си има два вида – без и със възможност за лесно поставяне на кабели.
При стандартните первази (Dollken PP- 46 и  VOX ) захващането към стената става посредством клипс, дюбел и винт.Има възможност да се скрие кабел преди поставянето на перваза. Ъглите, тапите и преходниците са в цвят, близък до цвета на перваза, но едноцветни.

 

ЦЕНИ на PVC первази и аксесоари :
– Цена на первази – 1,6лв./ линеен метър
– Монтаж на первази – 1лв./ линеен метър
– Вътрешен ъгъл – 1лв./брой
– Външен ъгъл – 1лв./брой
– Комплект тапи –1лв./брой
– Преходник –1лв./ брой
– Комплект клипс , дюбел и  винт –0,30лв./брой

При первазите с кабелен канал (Dollken SLK- 50  , ARBITON- LM- 46 , ARBITON- LM- 60 )  закрепването към стената става посредством  дюбел и винт. Тези видове первази имат силикон от долния и горния край, което спомага за по-плътното прилепване на перваза към стените. При первазите с кабелен канал лесно и бързо може да скиете един или няколко кабела без да се налага да демонтирате перваза. Ъглите, тапите и преходниците са в цвят, еднакъв  до цвета на перваза и с декорацията му.

 

ЦЕНИ на PVC первази с кабелен канал и аксесоари :
– Цена на первази –2,5лв./ линеен метър
– Монтаж на первази –1,2лв./ линеен метър
– Вътрешен ъгъл – 1,4лв./брой
– Външен ъгъл – 1,4лв./брой
– Комплект тапи –1,4лв./брой
– Преходник –1,4лв./брой
– Комплект дюбел и винт –0,20лв./брой

Магазини Лазур-паркети ламинат София – Вие избирате!

За да ПОРЪЧАТЕ ПЕРВАЗИ или отправите питания към нас, използвайте формата за КОНТАКТ или просто ни се обадете!