Вълни отнесоха плажове в Бургас, Варна, Кранево и Златни пясъци

13
Добави коментар
tedy79
tedy79

Вълни отнесоха половината ни Черноморие. Снимка petel.bg

Огромните вълни, причинени от силните бури край Черноморието, унищожиха плажовете на Бургас, Варна и пристанището там, Златни пясъци, Краневo, Градина и Обзор.

В Бургас морето е стигнало до мястото, където са разположени първите линии с чадъри, взело е и някои от палмите на заведения по плажа.

Силните пориви на вятъра усложниха обстановката и във Варна. През последното денонощие от Пожарна и аварийна безопасност са се отзовали на десетки сигнали за паднали дървета и затиснати автомобили, като за щастие няма пострадали хора. 

Мощни вълни отнесоха и плажната ивица на Златни пясъци, като морето е стигнало до крайбрежната алея, пише „Петел.бг“.

Къмпинг Градина и плажът на Обзор също са пострадали сериозно заради морските бури.

Морска буря опустоши и плажа в Кранево. Водата стигна до хотелите, залят е част от двора на детски лагер, повредени са съоръжения на плажа. Морето буквално е изяло по-голямата част от пясъка на плажа в Кранево, а пътят до рибарското селище е блокиран заради вълните и изхвърлените камъните.

„Това е може би най-лошото вълнение, което съм виждал по това време в края на септември – началото на октомври. Всичко сме изтеглили на безопасно разстояние”, обясни концесионерът на плажа Петър Началников пред Нова ТВ.