Модерни рокли лято – Хубава жена

31
Добави коментар

Роклята е може би най-женствената дреха от дамския гардероб. Всяка жена се чувства повече жена облечена в рокля, а и на мъжете като че ли им харесва да ни виждат по-женствени.

Роклята е предпочитан вечерен тоалет. Облечени в рокли отбелязваме най-важните мигове в живота си.

Рокли носим през всички сезони, но като че ли през лятото най-често посягаме към тези дрехи сигурно защото летните рокли са пъстри, красиви и много романтични.

Вижте какви рокли са модерни. Разгледайте красиви модели ежедневни рокли за лятото:

Сатенени рокли:
Сатенът е предпочитана материя и през този сезон предимно за вечерни и коктейлни рокли. Аристократичния блясък на този плат придава на роклята особена красота и елегантност.

Летни рокли на цветя:
Цветята са винаги на мода, особено през пролетта и лятото. Рокли с флорални мотиви показаха в колекциите си много от световно известните дизайнери:

Модерни щампи:
Освен флоралните мотиви през новия сезон ще видите и щампи имитации на животински кожи, както и интересните оптически щампи:

Прозрачни рокли:
Ефирните, прозрачни материи са сред любимите материали на дизайнерите. Едва ли едноцветна, прозрачна рокля е най-подходящата дреха за улиците на градовете, но за плажа е перфектна. Щамповани, прозрачни рокли на няколко слоя пък са достатъчно прилични, за да се носят в ежедневието през лятото:

Рокли с изчистен, прав силует:
Простота и елегантност… Този стил рокли като че ли не е типично летния, но е подходящ за бизнесдамите, а и за любителките на по-строгия стил облекло. Особено елегантно стоят летните рокли с пола молив:

Рокли със сложна кройка:
Тази тенденция се наблюдава и при полите за лятото. В колекциите на много от сетовните модни диктатори ще видите интересни експерименти с кройката – драперии, волани, сложно придаден обем в долната част и др.

Изрязани рокли:
Това е хита на лято 2009. Подобно на банските през новия сезон ще видите рокли с интересни срезове в областта на деколтето и талията.
Предимно в спортен стил са. Изработени са от еластични материи. Атрактивни и уникални:

Рокли с едно рамо:
Подобно на блузите и банските, през лято 2009 са модерни рокли с презрамка през едното рамо:

Гръцки стил рокли с едно рамо:

Плажни рокли:
Идеални са за отпуската. Дълги, широки, удобни, изработени са от леки, ефирни материи в модерните за сезона щампи. Кройките им са в свободен, изчистен силует. Чудесни са за летните жеги в града и за морския бриз на плажа:

Летни роклички от дантела:
Ето едни типично летни рокли. Носим ги отдавна и всяко лято се завръщаме към тях, но през този сезон присъствието на рокли от дантела и бродерии в колекциите е по-осезаемо:

Модерни цветове:
Богата и разнообразна е лятната палитра. Цветовете са ярки и живи като самото лято. Най-характерни освен традиционният бял цвет са: алено червено, синьо, зелено, жълто, оранжево. Новото е оттенъкът на жълтото с цвят горчица, както и наситено ярко оранжево:

Черно-бели рокли:
Ето още една класика, към която се завръщаме периодично отново и отново. Черно-белите рокли са особено подходящи, ако ви се наложи да изглеждате по официално и елегантно през лятото. Атрактивни са, интересни и освен всичко комбинацията между двата основни цвята може да коригира дефектите на фигурата:

Акцент на детайлите:
В колекциите на някои дизайнери ще намерите интересни прибавени детайли – цветя, пеперуди и др. Като този прекрасен модел на Долче и Габана:

Съчетание с аксесоари:
Акцент на детайлите може да прибавите и сами чрез подходящите за роклята ви аксесоари. Това е точката, която придава завършеност на тоалета и подчертава стила. Каквато и рокля да изберете, дори най простата, в съчетание с подходящ аксесоар – колан, атрактивно бижу, шал и т.н ще ви направи модерна и елегантна. Не забравяйте обаче, че не бива да се прекалява, защото ефекта е обратен.

През този сезон са модерни обемни колани и огромни бижута.

Рокли с пеперуди:
Това е една от най-симпатичните тенденции на лято 2009. През новия сезон пеперудите са модерни. Този типично женски символ ще намерите като прибавен детайл по роклите на някои дизайнери. В летните щампи също има пеперудени мотиви:

Дължина на роклите:
През този сезан подобно на полите и при роклите няма строго установена дължина.
Модерни са ултра къси минита, както и макси дължина. За късите рокли по-популярната дължина е около коляното.

В темата са използвани снимки с модерни рокли пролет-лято 2009, нови модели летни рокли може да разгледате в галериите:
Елегантни рокли 2013
Летни роклички пачуърк
Рокли за лятото