Как да използваме иридологията?

1
Добави коментар
nadin9061
nadin9061

Иридология е форма на алтернативна медицина, при която се изследва ириса на окото за обозначения или оцветявания, които могат да отговарят на определени здравословни проблеми или нередности в организма. Позната е като ирисова диагностика.

Ирисът е като карта на тялото – промените в някои органи се отразяват в определени негови части. Ирисът на дясното око показва състоянието на дясната страна на тялото, а левия ирис отразява лявата страна. Този метод е изработен за първи път през 19 век от Игнац фон Пекцели – пруски хирург, който намира съответствия между ивици в очите и заболявания на пациентите си. Иридологистите използват очни карти или диаграми, за да разгледат окото за всички ивици, които могат да сигнализират за проблем в тялото ви.

При тази алтернативна форма на диагноза се използва компютърна ирисова диагностика. Всеки ирис се заснема през биомикроскоп с цифрова камера. Снимките се гледат на монитора от опитен лекар-ирисолог, който разкрива минали, настоящи или зараждащи се заболявания.

За да се възползвате от иридологията, планирайте среща с ирисолог. Не забравяйте да проверите дали той е образован лекар, за да не попаднете на шарлатани. Подгответе пълната си анамнеза, която да покажете на лекаря, за да може по-добре да разчете ирисите ви. След като отидете при него, не се страхувайте да задавате въпроси, докато не се почувствате спокоен и уверен в това, което ви казва.

След като имате диагнозата, поставена от иридиологията, срещнете се с лекар, който да ви постави диагноза според конвенционалната медицина. Сравнете резултатите. Не забравяйте, че оценката на иридологията не е 100%-ов утвърден метод. Не си мислете, че имате някаква болест, докато не се потвърди с необходимите изследвания. Иридологията ще помогне, по-скоро, да откриете някакво заболяване в начален етап, за което традиционната медицина би установила след време.