6 съвета за красиво тяло

1
Добави коментар
nadin9061
nadin9061

Използвайте естествени природни продукти, за да поддържате здраво и красиво тялото си. Ето нашите съвети:

Омекотител за кожата с мляко и мед

Млечната киселина от млякото е естествен омекотител за кожата. Можете да използвате мляко и мед във ваната и да потопите цялото си тяло. Друг вариант е да напълните леген, в който да поставите 2 супени лъжици мед и половин литър мляко. Накиснете първо ръцете си до лактите за 10 минути, след което добавете още гореща вода и потопете краката си. Така цялото ви тяло ще се възползва от антибактериалния ефект на меда и омекотяването на млякото.

Червено вино

Ние посрещаме с аплодисменти факта, че червеното вино е добро за нашето здраве и за кожата ни. Антиоксидантите и полифенолите, съдържащи се във виното са добри омекотители на кожата и лесно се абсорбират през нея. Подобно на ваната с мляко – направете вана с червено вино или смесете вода и вино, за да накиснете първо ръцете и след това краката.

Магданоз

Чудите ли се защо винаги има стрък магданоз във вашата чиния, когато сте в ресторант? Това е така, защото кулинарите искат да ви помогнат да избегнете неудобство при разговорите си след храна. Смята се, че магданозът съдържа антибактериални свойства, които предотвратяват лошия дъх в устата. След като са нахраните, сдъвчете пресен стрък магданоз.

Лимони

Ако имате мазна коса, направете си лосион от лимонов сок и ментов чай. Лимонът има стягащ ефект и няма да наруши рН баланса на косата и скалпа ви. В една чаша чай от мента добавете сока от 1 лимон и изплакнете косата си след като сте я измили с подходящ за мазна коса шампоан.

Белтък от яйце

Използва се при мазна кожа на лицето и наличието на черни точици. Измийте лицето си и намажете 1 белтък на тънък слой. Изплакнете след 15 минути.

Ябълков оцет

Напълнете ваната и сипете няколко чаши ябълков оцет. Тази комбинация ще ви отърве от стреса и ще помогне за детоксикацията на организма ви.