По колко пъти на ден трябва да се храним – Edna.bg

1
Добави коментар
it_maniak
it_maniak

Снимка:
Thinkstock

Финландски учени откриха тайната на финия слаб и красив силует. За да поддържаме фигурата си в идеална форма, трябва да консумираме закуска, обяд, вечеря и две междинни хапвания.

Специалистите доказаха, че правилото на петте хранения през деня намалява риска от наднормено тегло, дори и да сме генетично предразположени към такова.

„Нашите резултати показват колко е важно да предотвратим появата на затлъстяване още в най-ранна възраст и да включим в този процес цялото семейство. Важно е да знаем, че генетичната предразположеност може да бъде намалена със здравословен начин на живот, по-конкретно с редовно хранене“, споделя изследователката Ане Яскелайнен от Университета в Източна Финландия.

Изследването на Яскелайнен и нейните колеги включва наблюдението за здравето на 4000 финландски деца. Учените са започнали да събират данните, когато децата са били още в утробите на своите майки и са проследили тяхното развитие, докато са навършили 16 години, определяйки генетичната предразположеност към излишни килограми и колко често са се хранели.

Учените са взели под внимание дали родителите на децата са страдали от затлъстяване в предишни стадии от живота си.

Резултатите са показали, че редовното хранене по пет пъти на ден е предотвратявало затлъстяването и при двата пола.