Дори не сте подозирали, че тези известни личности са аутисти

1
Добави коментар
lyubov.char
lyubov.char

Малко известно е, че тези известни личности са по-различни

Сигурно не сте подозирали, но аутистите могат да преуспеят и да станат дори известни. Сред личностите, които са се справили със странностите си и са успели да останат в историята и да покорят върхове са Леонардо да Винчи, Мария Кюри, Бетовен, Моцарт, Нютон, Марк Твен, Ван Гог, Стивън Спилбърг, Джим Кери и Стив Джобс, предадоха от БЛИЦ.
Геният на Моцарт е известен на всички ни, но ето някои неща, които не сте и подозирали. Моцарт е получавал повтарящи се изражения на лицето, които стряскали и плашели околните. Детето-чудо е имало не само свръхчувствителен слух, но и крайници – ръцете и краката са имали нужда от постоянно движение, предават от „Стандарт“. Слухът му също бил свръхчувствителен. Кореспонденцията на гениалния композитор издава, че когато му станело скучно, той започвал да скача през маси и столове, да мяучи и да прави салта.

Дарил Хана призна, че страда от аутизъм

Холивудската актриса Дарил Хана наскоро проговори за аутизма и дори сподели, че той за малко не провалил кариерата й. Хана има синдрома на Аспергер, което означава, че тя е комуникативна, умее да говори добре, но невинаги отчита вярно социалните нюанси в общуването. Така например ходенетео по червения килим за нея е било истински ужас, дори болезнено.
Хелена Бонъм Картър наскоро разкри, че съпругът й режисьора Тим Бъртън има аспергер. За известната със странностите си актриса обаче симптомите у мъжа й дори й се сторило очарователно.
Според статия в „Гардиън“ от 2007 г. Дан Акройд един от най-добрите актьори в Меката на киното и също е от групата на аспергерите. Акройд е страдал от тикове и обесебващи мисли, но с помощта на терапия е успял да ги превъзмогне.
Синдромът на Аспергер е открит и при Лео Меси, когато е бил на 8. Това донякъде е обяснение и защо футболист номер 1 на планетата винаги прави едни и същи движения. Аутистите се отличават с феноменална памет. Ето защо и Меси често знае какви ходове ще последват в мачовете. Той сякаш предугажда движението на вратаря.
Литературоведите и по-точно изследователите на Луис Карол са категорични, че бащата на Алиса също е имал синдром на Аспергер.

Албърт Айнщайн е бил различен, но гениален

Айнщайн също спада към категорията на известните аутисти. Той е имал сериозни проблеми в общуването и въпреки удивителния си коефициент на ингелигентност, като дете Албърт е срещал много трудности в училище. Той е бил отритнат от връстниците си и не е можел да си намери работа. От съпругата си, към която е проявявал нежност и обич, е имал три деца. Той ги е обичал много, но не е можел да понася хлапетата му да го докосват. Това е типично за аутистите.
Това са няколко примерра как различните могат да бъдат не само успешни, но брилянтни. Да си различен не е лошо, всичко зависи от нас!

Антоанет Иванова

Етикети: Албърт Айнщайн, аутизъм, Дарил Хана, Деца, известни личности, Лео Меси, Луис Карол, Моцарт, различен, синдром на Аспергер, Тим Бъртън