Хиромантия: Значение на пръстите за пръстените

21
Добави коментар
kkeliov
kkeliov

Днес виждаме деца и тийнейджъри, носещи обеци на всички видове места и пръстени на всички пръсти, дори палеца. А някога задавали ли сте си въпроса какво значение има всеки пръст за пръстените, които слагаме на него?

Носенето на пръстен често има някакво послание към някой и към света. Тъй като лявото полукълбо в мозъка отговаря за логиката и контролира дясната ръка, основателно е да смятаме, че носенето на пръстен на дясната ръка е съзнателно и логично, както и желание за контрол на живота и действията. Тъй като дясното полукълбо, контролира лявата ръка и творческите способности, пръстените на лявата страна символизират вярвания, творчество и нагласи. Носенето на пръстен на конкретен пръст обикновено е свързано с желанието за увеличаване на силата, асоциирана с този пръст.

Палец: Сила на волята – палеца представлява логиката и силата на волята, които контролират нашите действия. Палеца е независим от останалите пръсти и е най-важния пръст, когато работи заедно с останалата част от ръката. Той символизира силата, независимото мислене и свободата.

Показалец: Власт и амбиция – този пръст е символ на нуждата да повдигнем нашето его и да установим власт и сила. Той също се свързва с лидерството и амбицията. Царе, свещеници и лечители носят пръстени на показалеца, защото се вярва, че този пръст има особена мощ. Хората често носят пръстен на показалеца, за да демонстрират властта си.

Среден пръст: Идентичност и материализъм – бидейки най-високия пръст , средния пръст се свързва с нашата цел в живота. Той също е в центъра на ръката и представлява нашата идентичност и нещата, които са най-важни за нас. Хората, които носят пръстен на средния пръст, често искат да бъдат център на вниманието.

Безименен пръст: Емоции, творчество и сърце – носенето на пръстен на безименния пръст означава връзка със сърцето, тъй като той е свързан с артерия, която отива до сърцето. Той е свързан с нашите чувства на обич и любов. Също така е показател за нашата креативност и артистичност. Носенето на пръстен на този пръст върху лявата ръка, показва годеж и обещание за вечна вярност на този, който го е подарил. Ако пръстенът е закупен от този, който го носи, това показва, че човека обича себе си и се цени, както и че вярва в таланта си.

Кутре: Връзки – пръстен на кутрето е знак за доверие в бизнеса и личните взаимоотношения. Символ е на нашата връзка с останалите хора. Този пръст е противоположен на пръста на независимостта, той се свързва с нашето отношение към другите, интимността и материалния свят. Той също така изразява отношението на човек към самия себе си. Носенето на пръстен е знак за чест, но носенето на няколко пръстена обикновено е знак за човек, който има ниска самооценка и въпреки това иска да привлече вниманието върху себе си.

Още от хиромантия: Пръстите и ръката Палците и пръстите Безименния Пръст Средния Пръст Показалеца Възли на пръстите Структура на ръката Големината на пръстите

Още от хиромантия: Линиите на ръката Линията на Съдбата Линията на Живота Линията на Марс Линията на Брака Линията на Здравето Линията на Разума Линията на Успеха Линията на Сърцето Пояса на Венера