Опит за покушение срещу германската посланичка в Йемен, телохранителят й е убит – СВЯТ – Новини – Телевизия Европа

1
Добави коментар
GotinPich
GotinPich

Посланичката на Германия в йеменската столица Сана Карола Мюлер-Холткемпер едва не бе отвлечена, а телохранителят й бе убит. Информацията бе потвърдена от дипломатически източник.

Телохранителят е бил застрелян, опитвайки се да попречи на отвличането в магазин в квартал „Хадда“, където са разположени посолствата на много западни държави. Първоначално бе съобщено, че германец, служител в посолството на страната си, е бил застрелян на излизане от магазин в дипломатическия квартал от неидентифицирани въоръжени мъже, които успели да избягат.

Берлин за момента не може да потвърди информацията, съобщават германските медии, които отбелязват, че 57-годишната Карола Мюлер-Холткемпер е едва от миналия месец на поста посланик в Йемен.

Припомняме, в средата на август посолствата в Сана на няколко западни държави, сред които САЩ, Германия и Великобритания, останаха затворени заради информация, че клон на „Ал Кайда“ готви терористични удари срещу тях. Коментира се също така, че в Йемен е базиран един от най-мощните клонове на терористичната организация.