10-те най-релаксиращи песни

9
Добави коментар
Meloman.bg
Meloman.bg

Tweet

Pin It

Мелодията „Weightless“ на музикантите от Манчестър Marconi Union е най-релаксиращата песен, правена някога, твърди специалистът в областта на лечение на стреса Дейвид Луис.

Харесай страницата ни във Facebook

Той разказва пред сайта Shortlist за изследване по поръчка на марката козметика за вана и душ Radox Spa, която платила, за да бъде открита най-отпускащата и благоприятна за човека музика.

По думите му наблюдение на реакцията на мозъка сред пациенти показало, че тя навлиза на много дълбоко ниво в него, стимулирайки не само зоните му за обработка на звука, но и тези, които се свързват с емоциите. Песента работи, като използва специфични ритми, тонове, честоти и интервали за релаксация на слушащия.

Продължителният и ритъм от 60 удара за минута води до синхронизация на мозъчните вълни и сърдечния пулс – процес, назоваван на английски език „entrainment“. Ниските подчертани басови тонове релаксират слушателя, докато свистящите звуци за фон създават усещане за лек транс, в който човек се потапя дори по-дълбоко в успокоението си.

След като бе удостоена с титлата „най-релаксираща“ през миналата година, „Weightless“ привлече вниманието в YouTube, където я слушат милиони. Любопитно ли ви е как изглежда пълният списък с 10-те най-релаксиращи песни? Вижте го в сайта „10-те най“ >>.

Коментари

коментар(а)

Tweet

Pin It