Лондонските таксита ще бръмчат в Австралия

13
Добави коментар
tedy79
tedy79

Известните черни таксита, които са емблема на Лондон, скоро ще се превърнат в често срещана гледка в австралийски град Пърт. Автомобилите обаче ще са в бял цвят. Специалната модифицирана версия ще бъде изпробвана по улиците на Пърт в продължение на 4 години.Лондонските таксита могат да превозват по петима пътници едновременно. В австралийската версия са инсталирани климатици, които да спасяват пътуващите от летните жеги с температури над 40 градуса. Освен това колата предлага множество функции за улеснение на хора с увреждания.

В автомобила може да се побере инвалиден стол, има въртящи се седалки за хората с двигателни проблеми, както и допълнителни приспособления за тези с нарушено зрение. В Пърт ще бъдат пуснати общо 100 коли. Първоначално ще бъдат лицензирани като таксита 50 от тях, а скоро след това ще бъдат пуснати и останалите.

В периода от 4 години, когато ще се тестват белите таксита, местните власти ще събират мнения от шофьорите и жителите на Пърт. Това ще определи дали такситата ще се превърнат в постоянен транспорт по улиците на града.