The Ocean, Tides From Nebula и Abraham в София

1
Добави коментар
KameliaNew
KameliaNew

След ударния концертен сезон на Rawk’n’Roll през зимата и пролетта, фензинът се завръща в клуб „Mixtape 5“ с троен концерт на 24 ноември.

Минаха няколко години от последното гостуване на немските пост-метъл лидери The Ocean в България. Разликата от тогава е, че момчетата от Берлин вече имат в дискографията си чудовищни албуми като двойния „Heliocentric/Anthropocentric“ (2010) и тазгодишното издание Pelagial – записи, които превърнаха The Ocean в лидери на европейската експериментална метъл сцена, а фен-базата им нарасна лавинообразно.

Европейското турне на The Ocean е подкрепено от две не по-малко интересни банди. Поляците Tides From Nebula, които гледахме три пъти у нас в рамките на две години, можем спокойно да наречем любимци на българската пост-рок публика. Те потапят феновете в музикалните си инструментални пътешествия и всеки следващ път ги гледаме и слушаме пред все повече хора.

Abraham са една от водещите банди в атмосферичния метъл и пост-хардкор днес. Мрачната и експресивна музика на швейцарците ги прави любима група на също така атрактивна публика – на концертите им има от фенове на Baroness, до хора с тениски на Neurosis и ISIS.

Повече информация за концерта и за цени на билетите очаквайте в идните дни.