Алое Вера от LR

13
Добави коментар
matsanovbg
matsanovbg

ProBalance е хранителна добавка, богата на минерални соли и микроелементи

За какво помага приемът на Probalance?

Със сигурност при едно пълноценно и балансирано хранене се набавят всички необходими на организма неорганични елементи, т.е. минерали и микроелементи. Животинските храни са по-добри източници на такива, отколкото растителните, като това важи най-вече за морските дарове.

Част от количеството на тези елементи, които се съдържат в храната, се губи по време на обработката. Намаляване на усвояването може да се получи при неправилно комбиниране на храните. Тоест ако някой консумира храна, богата на калций, заедно с храна, богата на фибри, се намалява усвояването му и няма да си набави максимално възможното количество.

Също така организмът абсорбира в различна степен в зависимост от вида на елементите и здравословното състояние на индивида. По принцип съществуват вещества, които се абсорбират по-лесно от организма, т.е. имат висока бионаличност като калий, натрий и такива, които са с ниска бионаличност като желязото.

Освен изложените по-горе фактори, балансът на тези елементи може да бъде нарушен от различни условия, на които е подложено всеки ден човешкото тяло.

Probalance съдържа калий, магнезий, калций, натрий, мед, хром и молибден, като препоръчителната доза е четири таблетки три пъти дневно, т.е. 12 таблетки на ден.

Тези вещества имат следните въздействия върху човешкото тяло:

Компоненти са на костите и зъбите, предимно калций и магнезий
Спомагат за правилното функциониране на органите
Участват в обменните процеси като съсирването на кръвта, неутрализират свободните радикали и действието на инсулина
Помагат за абсорбирането на витамини и минерали

Минерали и микроелементи, съдържащи се в Probalance подробно:

Калий

Калият е основният вътреклетъчен катион (положителен анион), регулира киселинно-алкалния баланс и нивата на течности в тялото. Също така участва в предаването на нервните импулси, в доброто функциониране на мускулите и регулиране на кръвното налягане. Балансът на калий се нарушава основно в случаи на стомашно-чревни смущения и силно изпотяване.

Препоръчителният дневен прием (ПДП) на калций е 2000 мг. Добри източници са пълнозърнести храни, мюсли, картофи, леща и банани.

Магнезий

Магнезият е вторият най-често срещан вътреклетъчен катион след калия. Магнезият участва като кофактор в различни химически реакции, играе роля в метаболизма на калия и в регулиране на кръвното налягане. Също така възвръща спокойствието на нервите и мускулните влакна. ПДП на магнезий е 375 мг. Магнезий съдържат бобовите растения, сушените ядки, непреработените зърнени храни, какао, соя, зелени листни зеленчуци и морски дарове.

Калций

Калцият съставлява от 1.5 до 2% телесна маса, като 99% се намира в костите и зъбите, докато останалият 1% се намира в тъканите и телесните течности. Ролята му е много важна, тъй като участва в структурата на костите, в съсирването на кръвта, в предаването на нервните импулси, в доброто функциониране на мускулите, включително на сърцето. Приемането на калций може да намали усвояването на флуор, желязо и цинк.

От друга страна усвояването на калций може да бъде затруднено от източници, богати на растителни киселини като пълнозърнести храни и оксалатни киселини като спанак. ПДП на калций е 800 мг, но може да достигне до 1200 мг при бременност и в пубертета. Хранителните източници са млечните продукти, рибите, които се ядат с костите, соята и бобовите растения.

Натрий

Натрият е важен фактор, регулиращ извънклетъчните течности, и затова е от особено значение за поддържането на киселинно-алкалния баланс. Натрият прави възможни мускулните контракции и невронните реакции. ПДП не е определен за натрий, но минималното препоръчително изискване е 500 мг на ден. Разбира се, трябва да се отбележи, че хората консумират по-големи количества от препоръчителните. Хранителни източници на натрий са солта и преработените храни.

Мед

Медта е микроелемент от съществено значение, тъй като е важен фактор за гладкото функциониране на множество процеси в човешкия организъм. Медта участва като кофактор в много реакции, в производството на меланин в кожата, в абсорбцията и преноса на желязо, производството на хормони, метаболизма на глюкоза и синтеза на холестерол и колаген. Високите дози желязо, цинк и витамин С може да намалят абсорбцията на мед. ПДП на медта е 1 мг. Мед се съдържа в черния дръб, мидите, бобовите растения, ядките и пълнозърнестите храни.

Хром

Хромът съществува в природата в две химически форми, тривалентна е онази, която е биологично активна и която съществува в храната. Хромът играе важна роля в метаболизма на глюкоза, засилва действието на инсулина и засяга метаболизма на въглехидратите, протеините и мазнините. Витамин С повишава неговата абсорбция. ПДП на хрома е 40 мг. Добри източници са пълнозърнестите култури, млечните продукти и повечето плодове и зеленчуци, но при обработката им голяма част се губи.

Молибден

Молибденът е още един микроелемент, който участва в процеса на прехвърляне на електрони, наречен редокс. ПДП е 50 мг. Главни източници са месо, млечни продукти, пълнозърнести храни, бобови растения и зелени листни зеленчуци.

От посоченото по-горе става ясно колко важен е адекватният прием на тези компоненти, поради факта, че участват в множество функции в човешкото тяло, като кофактори при важни физиологични реакции. Probalance предоставя на тялото важни минерални соли и не съдържа лактоза. Следвайки препоръчителната дневна доза, т.е. 12 таблетки на ден, се покрива 13.5% от ПДП (препоръчителен дневен прием) на калий, 53% магнезий, 87% калций, 45% мед, 150% хром, 160% молибден.

* Хранителните добавки не заместват разнообразното и балансирано хранене, което е от особено значение за здравословен начин на живот.