Интересни новини

36
Добави коментар
nikola.else
nikola.else

1.Петра – най-старите археологически находки са датирани около 6 век пр.н.е,Няма сведения за семитското име на града, а през елинистичният период той става известен с гръцкото име Петра (скала).

2.Град Амритсар – той се намира на границата между Индия и Пакистан. В сърцето на града се намира т.нар. Златен храм, който е най-важното свещено място за сикхите. Той се намира в центъра на езерото Амрит Саровар, под парещите лъчи на слънцето. Поклонниците се къпят във водите му. В кухнята на храма пък се раздава безплатна храна на вярващите и туристите.

3.Света гора, Гърция – Атон е автономна монашеска общност под гръцки суверенитет и седалище на 20 православни манастира, заградени от вековна гора. Влизането в Света гора е доста трудно. Могат да я посещават само мъже над 18 години и се допуска престой не повече от четири дни. До Атон се стига само с лодка, а после може да се разходите между манастирите и вековните дървета.

4. Амазонка – река в Южна Америка, смятана за най-голямата в света, защото е най-пълноводната и притежава най-обширния водосборен басейн. Името и? идва от езика на местните индианци и се превежда като „буен поток“. Протича през териториите на Перу, Колумбия и Бразилия.

5. Каньонът на Антилопата – намира се близо до град Page, на територията на земите на индианците Навахо в Аризона. Той е най-посещаваният каньон в Югозапада, не само защото е лесно достъпен и много рекламиран, но също така и защото е изключително красив с правилната комбинация от дълбочина, широчина, дължина, цвят на скалата и външно осветление.

6.Мачу Пикчу – едно от чудесата на света и една от най-популярните в цял свят културно исторически забележителности. Мачу Пикчу представлява сравнително неголям архитектурен комплекс, останки от отминалото величие на една значима цивилизация, който се намира в земите на днешната държава Перу.

7.Езерото Морейн – поредният воден басейн в Скалистите планини на Канада, които привличат хиляди туристи с изумрудените си води и запленяваща девствена природа. Морейн влиза в огромните граници на Национален парк Банф (Banff National Park), който е разположен в близост до границата между Албърта и Британска Колумбия.