България през 2050 г.: Население 3.5 млн., българите под 50%

2
Добави коментар
mignews
mignews

По данни на ЦРУ до 2050 г. в България ще живеят 3,5 млн. души, като българите ще бъдат по-малко от половината. България не е в демографска криза, а в катастрофа и капан.  Около това мнение се обединиха ВМРО и неправителствени организации в отворен форум по повод обсъждането на бюджета за 2014 г.

Участниците се обявиха срещу безотговорната държавна политика по отношение на бъдещето на България и изчезването на нацията. Те формулираха общи искания към премиера Орешарски, а пренебрегването на проблема определиха като геноцид.

Събитието бе под надслов „Да изчезнеш за 60 години!?“ и обедини ВМРО, представители на Центъра за демографска политика, сдружение „Зачатие“ и Асоциацията на търговците на детски стоки. Поканени бяха и министрите на здравеопазването, образованието, труда и социалната политика, както кметът на София. Никой от тях обаче не присъства на събитието.

Всички участници в дискусията са категорични, че вече не може да се мине с мерки „по принцип“ и трябва да се стимулира не раждаемостта въобще, а грамотната раждаемост.

„Едва 40% от първокласниците са с майчин език български. От началото на тази дискусия България е намаляла със 7 души“, предупреди проф. Петър Иванов от Центъра за демографска политика.