Как да оправим сухата напукана кожа на лицето

1
Добави коментар

Студеният вятър, който ни подгони тези дни, е особено неприятен за хората със суха напукана кожа. Тя страда от недостиг на естествено омазняване и овлажняване и става раздразнителна, зачервена, а понякога дори и болезнено напукана.

Грижата за такъв тип кожа трябва да включва ежедневно измиване, за да бъдат редовно почистени порите. Използвайте топла, но не и гореща вода. Може дори да използвате минерална вместо чешмяна вода, особено ако чешмяната ви вода е твърда. Не използвайте сапун, а специален лосион за почистване на суха кожа. Също така не използвайте разни тривки и гъби, а само ръцете си, за да разпените лосиона. Вместо пък да избърсвате лицето си с кърпа, подсушете го като попиете водата с потупващи движения на кърпата – така по кожата ви ще остане малко влага.

Следващата стъпка е нанасяне на крем за суха кожа. Той се нанася директно върху влажната кожа на лицето и врата с кръгови движения. Правете тези две стъпки както сутрин, така и вечер преди лягане. В допълнение е добре да използвате и специални маски за лице, които отговарят на вашия тип кожа.

Не забравяйте да се погрижите и за кожата на тялото. Тя е също толкова важна, колкото и кожата на лицето.