Седемте правила на луксозното пътуване

2
Добави коментар
Tzvetomir-Ceco
Tzvetomir-Ceco

Да отидете на почивка категория „лукс“ не е просто състояние на духа или състояние на банковата ви сметка. Това означава много повече – различен начин, по който да погледнете на света.

Някой някога беше казал „Не съм богат, но това не ми пречи да живея бохемски“. Ето няколко важни неща, които да имате предвид, преди да изберете луксозна почивка:

Харчете умно Това, че сте решили да похарчите някаква сума за почивка, не означава, че трябва да пилеете. Знайте каква е истинската стойност на нещата и пазарувайте разумно.

Направете проучване Не оставяйте всичко в ръцете на туристическия агент – направете си основно проучване. Проверете дали няма да се окажете на другия край на земното кълбо, именно когато там има цяла седмица почивни дни заради национални или религиозни празници.

Експериментирайте с хотелите Не отхвърляйте снобски всеки хотел, който не е петзвезден, част от известна верига и споменат в класациите за луксозни хотели. Понякога четиризвезден бутиков хотел може да ви предложи по-запомнящ се престой от популярен петзвезден.

Оплаквайте се дискретно Ако не сте доволни от някоя част от обслужването, от стаята или от отношението на персонала, оплачете се, но дискретно. Не правете сцени и не размахвайте пръст в стил „Ти знаеш ли кой съм аз?!“. Луксозните хотели и компаниите за луксозни пътувания имат стриктна политика за оплакванията, така че жалбата ви със сигурност ще бъде разгледана.

Опаковайте разумно Не тръгвайте с неописуеми количества багаж. Във високата категория хотели има светкавично пране, а и едва ли ви се иска да мъкнете няколко куфара по летищата.

Въпрос на бакшиш Когато стане въпрос за бакшиши, не бъдете Чичо Скрудж. Проучете къде колко е прието да се оставя и дайте бакшиш, ако сте доволни от обслужването.

Откачете се от мрежата Ако сте избрали да почивате луксозно, откачете се от всички форми на чат и се насладете на момента. Оставете работата за след края на почивката си. Ако наистина ви се налага да напишете мейл, направете го в лаундж бара на хотела и след това продължете да си почивате.

За още полезни съвети станете част от Jenite.bg във фейсбук!