7 предимства на малкото жилище

2
Добави коментар
KameliaNew
KameliaNew

Много хора си мечтаят за голям и просторен дом, без да оценяват предимствата на уютното малко жилище, което обитават. Вижте 7 причини, с които малкото жилище е по-добро от голямото.

Малкото жилище пести средства

Водещо предимство на малкото жилище е, че собственикът му пести пари, защото данъците, таксите и застраховките са по-ниски. Домът се отоплява по-лесно, което се отразява на крайната сметка за ток и парно, а намаленият разход на енергия спомага за природосъобразен и еко-ориентиран начин на живот.

Малкото жилище има по-евтина поддръжка

Когато цветовете в малкото жилище омръзнат, нещо се развали и има нужда от поправка или домът просто се нуждае от някои козметични промени, ремонтът не е проблем. Поддръжката тук е по-евтина, защото количеството на консумативите е по-малко, съответно цената намалява

Малкото жилище пести време

Помислете колко време ви отнема почистването на двустаен апартамент и го умножете по две или три – защото толкова часове ще са ви необходими за разтребването и поддържането на голямото жилище. Малкото жилище не обича да се затрупва с различни декоративни елементи по рафтове и шкафове, така че бърсането на прах няма да е така мудно. Предимство на стаите са с по-малка квадратура е, че влизат в ред в пъти по-лесно от по-широките и просторни помещения.

Вижте също: Идеи и съвети за малката кухня

Малкото жилище учи на ред

Собствениците на малкото жилище знаят, че хаосът не е техен сътрудник, защото оптически прави стаите по-тесни и неприветливи. Затова малко или много се научават на организация и ред в дома. Освен това малкото жилище не позволява на хората да се затрупват с предмети и дрехи, които не ползват, защото няма къде да ги държат. От гледна точка на фън шуй, това е чудесен начин за тях да изхвърлят негативната енергия.

Вижте също: Идеи и съвети за малкия балкон

Малкото жилище е по-уютно

Малкото жилище с подходящ декор и комфортно обзавеждане създава чувство за топлина и уют. Когато стаите са по-тесни, хората са разположени около фокусна точка като камина или телевизор и са по-близо един до друг. Това несъмнено оставя усещане за интимност и семейна идилия.

Вижте също: Идеи и съвети за малката трапезария

Малкото жилище има по-оригинален декор

Няма какво да се лъжем – лесно е да оригиналничиш, когато имаш повече място. По-трудно е  да се вихриш в малко жилище, защото възможностите са по-ограничени. Собствениците на малкото жилище се славят като по-добри декоратори, защото познават ефектите и влиянието на цветовете, съчетаването на различни материи, известни са им тънкостите в декора, които оптически разширяват дома и го правят по-уютен.

Малкото жилище се сменя по-лесно

Дори да решите, че искате да смените жилището си с по-хубаво (без значение дали е по-голямо, или по-ново), преместването ще ви бъде много по-лесно, защото разполагате с по-малко вещи за изнасяне. Освен това малкото жилище се продава по-бързо, защото цената е по-ниска и такъв тип дом е по-търсен.

14.10.2013/ Христина Спасова