Бен Стилър обикаля света

1
Добави коментар
mmmimi
mmmimi

„Тайният живот на Уолтър Мити“ е поредният му режисьорски филм след „Хапки от реалността“ (1994), „Кабелджията“ (1996), „Зуулендър“ (2001) и „Тропическа буря“ (2008)

Романтичната приключенска драма/комедия с фентъзи елементи е повлияна, по думите на самия Стилър, от филми като „Блясъкът на чистия ум“, „Мис Слънчице“ и „Форест Гъмп“. След премиерата на Нюйоркския кинофестивал някои критици дори прогнозираха, че можем да видим „Тайният живот на Уолтър Мити“ сред претендентите за „Оскар 2014“, поне в техническите категории.

Филмът осъвременява сюжета от едноименния разказ на Джеймс Търбър, публикуван в края на 30-те и екранизиран с успех след края на Втората световна война с Дани Кей като Уолтър Мити. Някога редактор на евтини криминални романи, който живее във фантазиите си, днес героят е служител в култовото списание „Лайф“, застрашен да изгуби работата си с излизането на финалния му брой…

Римейк с Джим Кери бил планиран още през 90-те, но след като не се осъществява тогава, по-късно в заглавната роля последователно биват ангажирани Оуен Уилсън, Майк Майърс и Саша Барън Коен. Сега на Бен Стилър партнират Шърли Маклейн, Шон Пен и Кристен Уиг, а по кината ги чакаме през коледната седмица, от 27 декември.

За сравнение – вижте и трейлъра на стария филм, от 1947 г.