Модел е новият Ромео на екрана

1
Добави коментар

21-годишният модел на Burberry Дъглас Буут играе ролята на Ромео във филма на Джулиан Фелоуис „Ромео и Жулиета“ – първият филм от 50 години насам, който ще представи по традиционен начин историята на двамата влюбени, описана майсторски от Шекспир. Жулиета се играе от Хейли Стайнфелд, а двамата актьори са доста по-близо по възрат до своите герои, отколкото във всички досегашни филми по пиесата. По време на снимките Буут е бил на 19, а Стайнфелд – едва на 15. Истинският Ромео е на 17, а Жулиета – на 13.

Красавецът обаче се дразни от това, че медиите постоянно изтъкват красивия му външен вид. „Шекспир го е описал като много красив, но не и суетен – навремето не е имало толкова много огледала, все пак. Аз също не съм суетен“ – казвам младият актьор, спечелил ролята в конкуренция с 300 други явили се на кастинга. За него обаче филмът на Баз Лурман по пиесата е „недостижим“ и една от причините е участието на идола на Дъглас в киното – Леонардо ДиКаприо. И той, като Дъглас, трябва постоянно да се бори с проблемите, които водят след себе си изписаните скули и сочните устни.

„Ако умра и наполовината актьор, колкото него, ще бъда щастлив – казва Буут. – Той се е преборил с какво ли не. Като млад са го определяли за разбивач на сърца, всички са говорели за красивото му лице, но той е знаел, че това не е най-важното и се е отдал на професията си. Според мен е постигнал идеалния баланс между творчески постижения и личен успех.“