Домашен протеинов шейк (гейнър) | СИЛЕН

2
Добави коментар
silenbg
silenbg

Здравейте! Както знаете, най-трудното нещо във фитнес-живота ми е храненето. И поради тази причина търся начини за оптимизирането му. Това всъщност е и основата на прогреса като цяло, но нека не бягам от темата. 

Трудно е да се измисли рецепта за домашен протеинов шейк, без използване на синтетична пудра. Още по-трудно става, когато не се използват сурови яйца(поради риск от заболявания – не знам доколко съществува реален такъв със съвременното производство на яйца, но нямам доказателства). Но аз стигнах до решение, което е хем лесно и бързо за приготвяне, хем е вкусно (представяте ли си?!?!?).

Рецептата:

250мл прясно мляко(3%, другото си е подсладена вода).
50гр фъстъчено масло(около 2 супени лъжици с връх).
половин супена лъжица натурално какао(за вкус и аромат)
половин банан(за плътност на шейка)

Приготвяне – всичко се слага в блендер и се смила за няколко минути. 

Хранителни стойности(приблизителни, зависят и от това какво фъстъчено масло вземете):

Енергийна стойност – 450ккал
Протеини – 19гр
Въглехидрати – 20гр
Мазнини – 32гр

Аз го използвам в период на покачване на мускулна маса(в какъвто съм постоянно) като междинна закуска преди обяда или като заместител на предтренировъчно хранене. Само трябва във втория случай да се даде достатъчно време веществата да се усвоят поради голямото количество мазнини. Шейкът е вкусен, лесно се поглъщат голямо количество макронутриенти, засища много. Не съм си играл да смятам себестойността на 1 доза като пари и да я сравня с тази на една доза протеин на прах. Не мисля и да го правя, тъй като на този етап не предвиждам да започвам прием на суплементи.

Това е засега от мен. Ако материалът ви е харесал, ще се радвам да го споделите с приятелите си в социалките. Можете да използвате бутончетата отдолу!

Поздрави и успех!