Храни, които ви правят красиви

17
Добави коментар
mayamishkova
mayamishkova

Ние всички имаме желанието да бъдем красиви – това не е само добро, но и много естествено. Красотата е знак за здраве и затова ни е първичен инстинкт да бъдем с други здрави и красиви хора.

 

Това дава на вида голям шанс за оцеляване. Така че, красотата е естествено желание, но все пак трябва да желаем да бъдем здрави от вътре навън. Не само, че тази красота е по-истинска, но в действителност е по-устойчива и добра за вас.

 

Почти всеки ден сме бомбандирани от измамни маркетингови стратегии, които се опитват да ни убедят, че красотата е само на една покупка разстояние. В действителност тези компании се опитват да ви привлекат като клиент за цял живот с изкуствени и скъпи козметични продукти. Първата стъпка е да внимавате и да игнорирате подобни реклами.

 

Ето няколко ключови фактори, които са важи за да постигнете красива кожа от вътре на вън:

 

Красота и минерали

 

Сяра: Сярата има значително влияние върху нашата кожа, коса и за техния блясък. По същество съединителната тъкан подкрепя и свързва всичките ни органи. Тя има способността непрекъснато да изгражда и възстановява колагена и кератина, които са важни за косата, ноктите и кожата, така че да имат блясък. Също така те играят важна роля за увеличаване на хранителните вещества, които се доставят към и от клетките, регулацията на кръвната захар, възстановяването на тъканите и имунната система.

 

 

Цинк: Цинкът подпомага клетъчното деление, регенерира клетките, клетъчният растеж и производството на белите кръвни клетки. Този минерал е от значение за прочистване на белия дроб, възстановяването на тъканите и кислорода в тялото. Дефицитът на цинк е пряко свързан с появата на акне, косопад и други кожни заболявания.

 

Храни за красота

 

Храните за красота са такива, които съдържат високи концентрации на минерали – сяра, силиций, цинк, желязо, магнезий. Ето, някои от най-добрите разкрасяващи храни, които можете да включите в диетата си. Тези храни имат алкализираща реакция с тялото, анти-паразитни ефекти, съдържат високи нива на антиоксиданти и имат противовъзпалителни свойства.

 

Алое вера: Счита се за храната, която запазва младостта и подпомага бързото заздравяване. Има силни противовъзпалителни свийства и това е най-известното и действие. Гелът от алое вера може да се използва локално или да го добавяте към ежедневния си сок.

 

 

Кокосово масло: Съдържа редица здравословни свойства, той също е с високо съдържание на антиоксиданти, поддържа нивата на кръвната захар под контрол, подпомага щитовидната жлеза и възстановява кожата. Може да се консумира направо, да се добавя в шейкове, да се ползва при готвене или да се нанася върху кожата.

 

Краставици: Фантастични са за почистване на телата ни. Обелката на краставицата е с високо съдържание на силиций, въпреки, че често са отглеждани с пестициди , затова е най-добре да изберете органични.

 

 

Смокини: Имат много високо съдържание на калций и други минерали. Съдържат също големи количества фибри и следователно са полезни за храносмилателната система. Имат най-алкализиращи свойства от всички сушени плодове.

 

Конопено семе: Една от най-пълноценните храни, съдържаща 9 незаменими аминокиселини, което ги прави с изключително високо съдържание на протеини, като същевременно с високо съдържание на омега-3 и 6 мастни киселини и минерали. Може да го ядете на закуска, да го добавяте към салатите или използвайте конопено масло в шейковете си.

 

Макадамия: Съдържа високи нива на селен, необходим за изграждане на най-мощния ензим в организма. Цялостната комбинация от мастни киселини и цинк, правят макадамията страхотно разкрасяващо средство за кожата.

 

Четете още: 9 храни, които помагат за отслабване

 

Тиквени семки: Един чудесен източник на витамини, много минерали (включително цинк), фитонутриенти и мастни масла. Всичко това допринася за тяхната способност да правят кожата блестяща и гладка. Имат също и анти-паразитни свойства.

 

Куркума: Счита се за възстановяваща храна, има силни противовъзпалителни свойства, съдържа антиоксиданти, има противоракови и анти-микробни характеристики. Добре известна е със способността си да пречиства кръвта, което е от съществено значение за чиста кожа.

 

Снимки: marin, dan, markuso, stockimages  FreeDigitalPhotos.net