Плюшени нокти за есента и зимата

1
Добави коментар
GotinPich
GotinPich

Преди година-две особено популярни на пазара станаха продуктите за оформяне на нокти, които изглеждат, сякаш са покрити със скъп хайвер. Заедно с тях популярност доби и т.нар. „кадифен маникюр“.

Ние си го кръстихме „плюшен“, освен това разбрахме как можем да се сдобием с него, без да си купуваме гореспоменатите специални продукти за маникюр. 

Смятаме, че подобни „нокти с козинка“ биха изглеждали нелепо през лятото, но през есента и зимата ще отиват на топлите дрехи. Ако самите вие все още не сте сигурни дали ви харесват, или отблъскват, можете да си съставите окончателно мнение, като разгледате нашата галерия.

Е, искате ли да опитате? Ето колко е лесно: 

1. Първо трябва да си приготвите необходимата пудра от власинки. Вземете панделка, подобна на тази, която се вижда от снимките. Разплетете я. Нарежете на съвсем ситни „снежинки“ останалите след разплитането снопчета от материята.

Има и друг вариант – да получите пудрата, като „подстрижете“ ненужна плюшена играчка. Тъй като ни е жал за пухкавите животинки обаче, ви съветваме да се придържате към предложението с панделката.

2. След като сте се сдобили с достатъчно голяма купчинка пудра, започнете лакирането по обичайния начин – с нанасяне на основа.

3. След това сложете два пласта лак, чийто цвят максимално се доближава до цвета на власинките. Работете бързо, за да не изсъхне. Слоят лак трябва да бъде плътен, но не прекалявайте.

4. Преди лакът да е изсъхнал, обърнете пръста си така, че нокътната плочка да сочи надолу. Потопете я в пудрата, за да се покрие напълно от нея. След това притиснете слоя власинки от всички страни и го закрепете стабилно. Не се притеснявайте – ако натискате само надолу, без да мърдате пръста си настрани, няма да се получат забележими бабунки.

5. Повторете процедурата с всички останали нокти. 

6. Издухайте от пръстите онази част от пудрата, която не е залепнала или излиза от нокътните плочки. След това повторете точки 4 и 5. 

7. Изчакайте около 20 минути, за да може всичко хубаво да се фиксира на мястото си.

Имайте предвид, че плюшеният маникюр съвсем не е толкова неиздръжлив, колкото вероятно си мислите. Цапа се лесно, но пък и лесно може да се „изпере“. Издържа по няколко дни в чудесно състояние.

Остава само да се осмелите да го носите и да го съчетаете добре с тоалетите за студените дни!

Ако искате да получавате от нас още всевъзможни съвети за домашно разкрасяване, може да се присъедините към Jenite.bg във фейсбук!