Истинско гигантче проплака в „Майчин дом“

1
Добави коментар
lyubov.char
lyubov.char

Истинско гигантче проплака в „Майчин дом“

Ето колко тежи това новородено!

В АГ болница „Майчин дом“ проплака новородено, чиито размери са на няколко месечно бебе. Бебето гигант се появи на бял свят с тегло 5800 г. и ръст от 55 см. Любопитното е, че това не е първото огромно бебе, което се е родило този месец в „Майчин дом”. През октомври в актовата книга на Родилното отделение е записано още едно „наднормено“ бебе, което е с тегло 5400 г., писаха от БЛИЦ.
Изп. директор на „Майчин дом“ проф. Виктор Златков посочи, че от началото на тази година до сега новородените бебета с тегло над 4500 гр. са общо 23”.

Бебе гигант проплака в „Майчин дом“

Това обаче не са данни, които радват акушер-гинеколозите, уточни той. А доц. Виолета Димитрова, началник на Клиниката по Фетална медицина, обясни, че сред възможните причини едно бебе да се роди дете с тегло на 4000 гр. е гестационен диабет при майката, индуциран по време на бременността.
Би следвало бебета с такива размери да се раждат с Цезарово сечение, тъй като те могат да се „заклещят“ при естествено раждане, заради по-широкия раменен пояс и коремче, които имат. Все пак ако раждането е нормално, може да се стигне до травмиране на раменната кост или увреждане на нервните влакна, инервиращи горните крайници.
Доц. Димитрова заключи, че здравето на майката през бременността е пряко свързано със здравето и качеството на живот на нейното дете в последствие.

Бебе-гигант се роди в столицата

http://www.youtube.com/watch?v=OMpvt-CUoVo

Клюки.вс препоръчва и: