Ученици помагат на двегодишната Стефи

1
Добави коментар
malkata_rusalka
malkata_rusalka

Снимка: Нова тв

Второкласници събраха 300 лв. в помощ на дете с тумор, на което държавата отказа да помогне, информира Нова тв.

Учениците от 2 „В“ клас, от 32-ро СОУ в София, чули историята за малката Стефи и решили да съберат пари за детето, за да му помогнат да оздравее. Децата не за първи път помагали – когато били в първи клас, учениците направили изложба и използвали спечелените пари за благотворителност.

Второкласниците задавали въпроси относно рака и химиотерапията. Освен парите, учениците са подготвили и песен за Стефи.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall – цени от 0,50 до 5 лева 

Двегодишната Стефани се бори с тумор в главата през по-голямата част от живота си. За лечението са нужни 93 000 евро. За тези пари Стефи трябва да премине през общо 50 курса на химиотерапия в Турция. Фондът за лечение на деца в чужбина отпусна пари за операция навън, тъй като българските медици не дадоха надежда за оздравяване. Родителите отдавна са загубили вяра в здравеопазването у нас и започват да събират пари за лечението на детето. Турските лекари успяха да отстранят тумора и предписаха дълго и скъпо лечение. Тогава държавата отказа да го финансира с мотива, че може да се провежда и тук.

Само преди два дни детето се върна от поредния курс химиотерапия в Турция. От предписаното лечение обаче остават още 46 курса. В социалните мрежи хора трогнати от историята на Стефи подготвят протест пред Министерството на здравеопазването. Той е насрочен за неделя от 10:30 часа. 

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти