Нов подход за борба с кървенето на венците и пародонтозата

1
Добави коментар
GotinPich
GotinPich

През последните години огромно внимание се обръща в световен мащаб на повишената заболеваемост от гингивит и пародонтоза (периодонтит). Стоматолозите сигнализират, че пародонтозата се среща все повече и при млади хора под 40 годишна възраст. Причините за гингивита (кървенето от венците) и пародонтозата са лошата хигиена на устата (нередовно и неправилно миене на зъбите), както и нездравословния начин на живот – злоупотребата с въглехидратни храни, алкохол, тютюнопушене и други. Шведската фирма Биогайа предлага нов подход за профилактика на тези заболявания. От една година на българския пазар се продава модерния пробиотик BioGaia® Prodentis под форма на таблетки за смучене с приятен ментов вкус. Една таблетка съдържа минимум 200 милиона живи Lactobacillus Reuteri Prodentis представляващи комбинация от два щама пробиотични бактерии, патентовани от фирма BioGaia, които са с напълно естествен произход – изолирани са от майчиното мляко и слюнка. С тази комбинация от щамове са проведени много клинични проучвания в редица Европейски държави и някои държави от Азия със следните резултати:

        –    подтиска се развитието на лошите (болестотворни) бактерии в устата, които предизвикват образуване на кариеси, гингивит и периодонтит;

        –    значително се намалява зъбната плака, която представлява биофилм от микроорганизми, прилепващ към зъбите и ако не се отстранява своевременно се получава възпаление на венците, кървене и периодонтит. Тези състояния се засилват при разпадането на микрофлората в устата и особено при понижаване на имунитета.

Биогайа Продентис се прилага при възрастни и деца над 2 години при:

– афти и афтозен стоматит – болка, възпаление, чувствителност и кървене от венците – лош дъх в устата – наранявания на венците при носене на протези – гъбични инфекции в устата (кандидоза) – възпаления и разязвявания в устната кухина – предпазва зъбите от развитие на кариеси – при бременни намалява риска от възникване на кариеси – комбинира се с почистване на зъбен камък и полиране – подходящ е за пациенти в напреднала възраст, които приемат повече лекарства – подходящ е за диабетици и активни тютюнопушачи – подходящ е при пациенти, които носят ортодонтски апарати, брекети или импланти – подходящ е при възпаление, сухота и дразнене в гърлото, особено след операции на щитовидната жлеза, отстраняване на сливиците и хроничен фарингит при пушачи.

Продуктът се приема по 1 таблетка за смучене сутрин и/или вечер след измиване на зъбите, като се остави таблетката бавно да се разтвори в устата.

Търсете в аптеките

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти