GPS – за какво служи и как работи?GPS навигация, GPS навигация за камион и кола, Таблети от IskamGPS.com

2
Добави коментар
iskam.gps
iskam.gps

ОНЛАЙН МАГАЗИН ЗА GPS НАВИГАЦИИ, НАВИГАЦИЯ ЗА КОЛА, НАВИГАЦИЯ ЗА КАМИОН. GPS НА ВОДЕЩИ МАРКИ: ГАРМИН, ТОМ ТОМ, North Cross, LEOS и други. GPS ВТОРА УПОТРЕБА, GPS АКСЕСОАРИ, TАБЛЕТИ, АКСЕСОАРИ ЗА ТАБЛЕТИ, РАДАР ДЕТЕКТОРИ, СОНАРИ ЗА РИБОЛОВ, ГАРАНЦИЯ, БЕЗПЛАТЕН ЪПДЕЙТ. ВИСОКО КАЧЕСТВО НА НИСКА GPS ЦЕНА. ДОСТАВКА ДО ВСЯКА ТОЧКА НА БЪЛГАРИЯ И ЦЯЛА ЕВРОПА.

GPS – за какво служи и как работи?
15:26, 21 Октомври 2013 видяна 1613 пъти

1
2
3
4
5

3,05 / 5
(56 гласа)

Вие не сте гласували за тази новина

Global Positioning System е спътникова радионавигационна систама, с чиято помощ определяме местоположението си, скоростта и времето във всяка точка на Земята в реално време.
Системата е създадена и контролирана от Министерството на отбраната на САЩ. След като през 1983 г, поради грешка в навигацията, южнокорейски пътнически самолет навлиза в руското въздушно пространство и е свален от руски изтребители, президентът на САЩ разрешава използването й за граждански цели.
Самата система се състои от 24 спътника в орбита около земята на височина от 20000 км, разположени така, че да осигуряват покритието на всяка точка от земното кълбо от поне 4 спътника.
На Земята са разположени 5 наблюдателни станции, наземни антени и един контролен център в Колорадо Спрингс, който поддържа системата.

Принципът на действие се състои в измерване на разстоянието от мястото, където се намирате до група от поне 3 спътника, чиито координати са точно определени. Разстоянието се определя на база на времето, необходимо на радиосигнала да стигне от вас до спътника.
Трябва да знаете, че за да работи добре системата, трябва задължително да имате видимост към небето. Друго важно нещо е, че GPS сигналът е радиосигнал и силата му не е постоянна величина.
При първото включване (така нареченият „студен” старт) GPS устройството събира информация от сателитите, за да определи локацията ви в момента. Това отнема известно време в зависимост от системата, но обикновено е около 40-45 секунди до минута. Щом получи точната географска ширина и дължина, GPS-ът ще покаже информацията върху картата, запаметена в него, след което ще комбинира точното ви местоположение с планиране на маршрута.
При всяко следващо включване новата ви локация ще се открива за 4-5 секунди.

GPS навигаторите са разделени в три основни групи:

Фабрично вградени в превозните средства.
Преносими – те са най-често използваните.
Инсталирани в смартфони и таблети, тъй като сателитната навигация става все по-популярна.

Най-добрите навигационни GPS продукти предлагат набор от функции, които ще ви помогнат да достигнете до вашата дестинация с лекота.

 

Добави в Svejo

« Обратно към блога