Кръстова гора

14
Добави коментар
kulinarko
kulinarko

На около четиридесет и пет километра от Асеновград при красотата на буковата гора и средата на Родопа планина се намира Кръстова гора, която впечатлява с традиции и невероятна природа, която всеки Българин трябва да зърне поне веднъж през живота си. Името на гората идва заради нейната форма, която изобразява кръст, уникална гледка сътворена от Всевишния и природата.

На Кръстовден 14 Септември мястото събира туристи от всички точки на България, като поверието гласи, че на този ден може да видите Бог или поне така разказват възрастните хора.

Посещавайки Кръстова гора задължително трябва да видите и параклиса „Света Троица”, изграден през далечната 1956 година от малцина мъже живущи в село Борово, намиращо се само на шест километра от мястото.

Разбира се това, което интересува най-много туристите и гостите на Кръстова гора е Христовия кръст, който се смята за чудодеен. Местните почитат това място като истинска светиня и го пазят повече от очите си. Смята се, че кръста има лечебни свойства и огромна част вярващи коленичат пред него.

Непременно трябва посетите божия храм „Света Троица” и да видите невероятните икони, които домът на вярата предлага за всички посетители. Невероятното спокойствие, което цари в комбинация с зашеметяващата природа създава от Кръстова гора едно наистина великолепно място, както гласи и заглавието на днешната ни статия.

Посетете тази местност особено ако искате да почувствате вярата, любовта и романтиката идваща от заобикаляща ви среда. Веднъж посетили това кътче на България със сигурност ще помислите за сътворението и развитието на света и неговите особености.

За разлика от милионите предложения относно атрактивни туристически местности препълнени със заведения, хотели и прочие ние предлагаме една алтернатива за християните. Заредете се с енергия и усетете спокойствието на гората разглеждайки всичко наоколо. Надваме се да сме помогнали за вашия качествен релакс сред религията и красотите на родината ни.

GD Star Rating a WordPress rating system

Кръстова гора, 10.0 out of 10 based on 1 rating