Ето как ще изглеждат рекламите в Instagram

2
Добави коментар
tomislavsavov
tomislavsavov

 

Instagram общността продължава да се радва на активен и деен творчески живот. Но както е казал народът, ако не си плащаш за продукта, който ползваш, то най-вероятно ти си продуктът. Та, дойде време този продукт да се продава. Идват обещаните реклами, които ще са каналът за приходи на Instagram, поне на този етап. В блога си показват как точно ще изглеждат те. Единствената особеност е етикетът “Sponsored” в горния десен ъгъл, който не е натрапчив, но в същото време е достатъчно информативен.

Идеята на Instagram звучи сладко – подбират добре рекламодателите, защото искат самите реклами да имат творчески заряд, а не да са просто изстрел в тъмното. Затова е предвидена възможност да оценяваме рекламите – точно както се случва и в потока от публикации във Facebook.

Интересното е, че в публикацията завършват с напомняне, че пускането не рекламите не ни отнема авторското право върху нещата, които качваме в Instagram.

As always, you own your own photos and videos. The introduction of advertising won’t change this.

Преди време дадоха повод за разгорещени дискусии по тази тема и сега не пропускат възможност да ни успокоят. Та, да видим кога рекламите ще ни застигнат и тук, в България.

Снимка: Instagram

Facebook

Google+

Twitter

Linkedin

Запален по маркетинга и привърженик на северната школа. Завършил „Международен маркетинг и бранд мениджмънт“ в Лунд, Швеция, погледнал на социалните мрежи и новите технологии от кулата на банкирането, днес създава още повече реална стойност чрез дигиталните технологии в дигиталната агенция Next-DC.