Илияна Йотова: Решението за мораториума няма нито един полезен ход

1
Добави коментар
malkata_rusalka
malkata_rusalka

Предишното управление е усвоило 30 млн. евро за бежанците

Една седмица се опитвам да си обясня какво стана на гласуването за мораториума за закупуване на земя от чужденци. Недоумявам какво е накарало моите колеги от БСП, които гласуваха „за“. Това решение няма нито един полезен ход.

Това заяви в предаването „Факторът Кошлуков“ евродепутатката Илияна Йотова. ЕС е институция, в която се спазват правилата. Те ще наложат необходимите санкции заради този мораториум. Според мен в парламента и в БСП популизма надделя. Мен ме притеснява, че министър
Димитър Греков

Проф. Димитър Греков е специалист по бубарство и преподава в пловдивския … към профила
също е защитавал тезата за удължаване на мораториума преди месец, разкри Йотова. Другата тъжна констатация е, че никой не иска да купува земя в България. Този пазар в последните години е замрял напълно. За съжаление популизма няма граница. Не може да се подлага под съмнение членството на България в ЕС. Щом си влязъл в ЕС, значи се съобразил с правилата, които трябва да се спазват там, категорична беше тя.

Евродепутатът коментира и темата за бежанците. За съжаление се оказа, че Европа не е подготвена за бежанската вълна. В България положението е същото. Сега съм задала въпрос към ЕК, колко пари за бежанци са усвоени от нашата страна при предишното управление. Имам информация, че става въпрос за 30 млн. лева. Къде са тези пари? За какво са похарчени, попита Йотова. В България има един много тревожен процес на ксенофобия и внушаване на страх у хората. В Турция и Гърция също има много бежанци. С тези хора трябва да работят експерти. За съжаление ние нямаме добре подготвени специалисти, разкри Йотова.

Автор:

Филип Епитропов

Разпечатай
Изпрати