През есента и зимата косата се нуждае от повече грижи!

2
Добави коментар
nadin9061
nadin9061

Когато времето се промени правим промени в гардероба си и в рутинната си дейност за красотата ни. Не трябва да забравяме да включим и смяна на процедурите за грижа за косата ни.

Тъй като през лятото сме повече на открито, косата ни претърпява някой увреждания както от въздуха, така и от слънцето.

Ето някои предложения, за да заздравите косата си и да избегнете косопад и пърхут.

1. Първата стъпка е естествено и ефективно е да се подобри кръвообращението на скалпа. Правете масаж на скалпа преди лягане с яйчен жълтък или зехтин.

2. Включете в менюто си повече храни, богати на витамин А, B, C и такива със значително количество протеини. В допълнение храните, които облекчават храносмилателната система са особено полезни за предотвратяване на косопад. Поради това е добра идея да ядете повече банани и тиква.

3. Не забравяйте да изберете мек хидратиращ шампоан. След измиване на косата си, можете да добавите малко балсам на повърхността на скалпа. Ако скалпа ви е мазен, не използвайте твърде много овлажнител.

4. Опитайте с някои билкови естествени средства, които се препоръчват за възстановяване на косата.

5. Прилагането на джинджифил към повърхността на кожата на главата може да помогне по време на есента, за да се предотврати увеличеното падане на косата.

6. Маслото от чаено дърво е полезно против пърхот. Добавете около 20 капки масло от чаено дърво в шампоана си. Или направете смес от 20 капки масло от чаено дърво и четвърт чаша зехтин, разтрийте тази смес на скалпа си, увийте главата с шал и легнете да спите. На сутринта изплакнете с топла вода. Правете тази процедура веднъж седмично и ще се отървете от пърхут.