Видео премиера: Rudimental feat. Emeli Sande – Free

24
Добави коментар
Meloman.bg
Meloman.bg

Лондонската формация Rudimental ни представя бъдещия си хит „Free“, който ще бъде пуснат на пазара като сингъл от Asylum Records на 18 ноември.

Харесай страницата ни във Facebook

Взетото от платинения дебютен албум „Home“ парче включва вокалите на шотландската певица Emeli Sandé.

„Free“ показва нежната страна на специфичния за бандата мощен дръм енд бейс звук. Съпровождана от суров китарен звук и стабилен барабанен ритъм, песента изгражда настръхваща емоция чрез чувствените вокали и послание на Emeli, акордите на пиано и извиващите се струни.

Започващо едва доловимо, „Free“ натрупва огромна драматична и динамична сила – спускайки се в частта преди припева, където се намесват специфичните за групата вокални напеви, съединяващи се със самия величествен припев, в който бандата и Emili се преплитат в хармония.

Заедно с аудио версията и в истински Rudimental стил е и взимащото дъха видео, режисирано от Stu Thomson. То разказва историята на тормозен младеж и утехата, която той намира в красотата на полета.

Лентата е снимана около връх Айгер в швейцарските Алпи и заедно с препратките от квартала Hackney през 90-те години, които позволяват на историята да се разкрие, това кинематографично приключение следва пътуването на момче, което след  неспокойно начало в живота си, достига вътрешен мир и се освобождава чрез умението си да се свързва с природата във възможно най-високите нива.

Невероятната фабула, която наблюдаваме във видеото, е изпълнена от Jokke Sommer, който е световно прочут в своята сфера. Неговите забележителни способности са истински и са лишени от всякакъв вид обработка. Получили най-различни похвали и награди за своите музикални клипове (включвайки и най-последната номинация на първите награди на YouTube) Rudimental продължават развитието си през невероятната за тях 2013-та година с издаването на „Free“.

Сингълът е написан заедно с Emili в импровизиран запис след вечерта на Британските награди. Както и предполага името на албума „Home“, тази песен е плод на чистата химия между хора, които просто казано обичат музиката.

Както Piers описва: „Emili живее в Hackney и когато дойде в студиото, ние имахме страхотна идея за „Free“. Докато тя работеше върху парчето, ние бяхме много развълнувани.“ Въпреки че концепцията за песен с по-бавно темпо идва доста късно в процеса по създаване на албума, тя бързо е написана без каквото и да е затруднение.

Amir добавя: „Беше просто лесна мелодия от барабани и китара и аз бях „уау“. Emili го чу, започна да измисля думи на момента, пеейки и събирайки всичко в едно“. Резултатът, казано накратко, е една магическа песен.

Плюс или минус получава парчето от вас – очакваме да разберем от коментарите ви!

Коментари

коментар(а)