Mercedes с рекорд за смяна на гуми

12
Добави коментар
Tzvetomir-Ceco
Tzvetomir-Ceco

 

Отборът от Формула 1 Mercedes AMG постави абсолютен рекорд, като по време на състезанието за Голямата награда на Япония успя да извърши смяна на четири гуми за 2.02 секунди. Това направиха механиците на Нико Розберг, а постижението им е с три стотни по-добро от досегашния рекорд. Последният принадлежеше на Red Bull, които на състезанието в Малайзия успяха да сменят гумите на Уебър за 2.05 секунди.

 

На пистата „Сузука“ механиците на Mercedes AMG два пъти се справиха със скоростната смяна на гуми за рекордно време. Резултатът 2.02 секунди беше фиксиран, както на втория, така и на третия питстоп на Розберг. Първият престой на Нико в бокса отне на механиците 2.14 секунди. Така средното време от трите смени на гуми е 2.06 секунди, което също се явява рекорд във Формула 1.

 

Мениджърът на Mercedes AMG Рон Медоус разказа, че за момента основния спиращ фактор за още по-бърза смяна на гуми е недостатъчната скорост на гайковертите. Медоус сподели, че ако устройствата бяха функционирали по-бързо, екипът му е щял да се справи със задачата за 1.93 секунди. Интересно е още, че екипът на Нико Розберг е правил смяна на четири гуми по време на тренировка за невероятните 1.68 секунди.