28 Окт Финален трейлър за „Игрите на глада: Възпламеняване” Избрана

1
Добави коментар
stoyan.sh
stoyan.sh

Финалният трейлър за „Игрите на глада: Възпламеняване” (22.11.2013) е изненадващо кратък, но за сметка на това стреля право в целта. Точно като Катнис, героинята на Дженифър Лорънс. Още в началото видеото поставя централния конфликт в епизода. Лагерите са разделени, а надеждата за революция и ужаса от 75-те игри са демонстрирани от хаотичен и емоционален монтаж, създаващ изумителен контраст с първата по-продължителна сцена.

От всички кадри, които рекламата издава (а те са похвално малко), най ме притесняват дигиталните маймуни. Но напоследък ефектите имат досадния навик да изглеждат зле на компютърния монитор, а да се вписват добре на кино екрана. Пример – зомби лавината в „Z-та световна война”.

След изключително слабото лято „Игрите на глада: Възпламеняване” имат пълния потенциал да се окажат втория най-развлекателен есенен филм (макар че тук думата „развлекателен” звучи нелепо) след „Гравитация”. Опасявам се, че Холивуд няма друг филмов коз в ръцете си за 2013-та. Феновете на „Хобит” да ме прощават и да си купят игрова конзола 😉

Премиера в България: 22.11.2013 (The Hunger Games: Catching Fire / Форум Филм България / Lions Gate Films)

Препоръчахте ли Филмче.нет във Facebook? Благодаря 🙂