Horizon Festival – Банско 2014

13
Добави коментар
yurix
yurix

В началото на годината се появи новият сериозен играч сред европейските зимни музикални фестивали Horizon – хедонистично и изключително достъпно 7-дневно парти, което се завръща в Банско за второто си издание от 8-ми до 14-ти март, 2014-та. Целта на Horizon Festival 2014 е да запази репутацията си на напредничав модерен фестивал с широка селекция на електронна музика от house, techno, garage, bass и groove сцената в момента. Програмата на фестивала е точно отражение на тези жанрове и включва както много нови и обещаващи артисти от независимата ъндърграунд сцена, така и много установени имена в историята на съвременната електронна музика.

Сцени
Билети
Артисти

Сцени

На Horizon 2014 ще има две перфектно озвучени планински сцени, които ще бъдат разположени точно до пистите. The Secret Hotel ще има новопостроен сноуборд парк с ежедневни демонстрации от професионалисти. Подобно на първото издание на фестивала, тази локация ще остане мястото за парти след ските с музика от два следобед нататък. Всички партита в The Secret Hotel ще бъдат достъпни и с автобус.

Втората планинска сцена до пистата, The Forest Stage, е уединена зона, която цели да се възползва по най-добрия начин от заобикалящата я снежна приказка, за да създаде невероятна атмосфера. Тя ще дебютира в програмата на фестивала през 2014-та с разнообразна селекция на диджеи и живи изпълнения всеки ден след 14.00 часа.

Партито продължава всяка вечер в целия град на повече от 20 впечатляващи места като огромния клуб Euphoria, средновековната зала на хотел Gardenia, клуб Oxygen, The Club и много други до 6 сутринта, оставяйки достатъчно време за кратък сън преди поредния ден на пистите. Horizon Festival 2014 не е място за махмурлук, особено сред целия този свеж планински въздух.

Сред екстрите за 2014-та са фрийстайл демонстрации на професионални сноубордисти, The Bansko Banquet и много необявени изненадващи партита по време на фестивала. Пистите над Банско пък са идеалната снежна площадка за всеки скиор и сноубордист, който иска да се наслаждава на идеално поддържани писти, бързи опашки за лифтовете и приемливи цени за наемане на екипировка.

Билети

Освен с актуалните си имена, Horizon Festival Банско 2014 впечатлява и с изключителната си достъпност. В момента в мрежата на Eventim.bg могат да бъдат закупени Early Bird билети с цена 80 лева, даващи достъп до всичките 7 дни и нощи с повече от 30 невероятни партита, разположени къде ли не в Банско. Предвид работните дни, Horizon предлага на феновете възможност да закупят билет само за първата или втората половина на фестивала. Tяхната цена започва от 50 лв (Early Bird) за 4 дни.

За повече информация: 

Website: http://horizonfestival.net/

Facebook: http://www.facebook.com/horizonfestivalHQ

Twitter: @horizonfestival 

Артисти

Сред потвърдените досега артисти за 2014-та са хитови имена за електронната сцена като Kerri Chandler, Âme, Andreya Triana, Roy Davis Jr., KiNK, Catz’N’Dogz, Phaeleh, Dub Phizix, и dBridge. Гостите на фестивала ще могат да видят наживо още Snakehips, Enei, Applebottom, fLako, Channel One, ViLLAGE, Planas, Geode и общо 50 артисти на 30 партита на 15 различни места в зимния курорт Банско

Освен силната селекция на артисти, Horizon Festival 2014 ще предложи многообразие от лейбъл вечери и парти концепции. Сред първите потвърдени домакини на сцени са MadTech Records, Pets Recordings, Electric Minds, Trouble Vision, tief, Vagabondz, Hit’n’Run и Pack London. Тези колаборации са още едно доказателство, че Horizon се превръща в мечтан фестивал за всеки фен на електронната музика.

Kerri Chandler

Един от инициаторите на хаус музиката и посланик на естествения и инстинктивен 4/4 ритъм, Kerri Chandler ” Kaoz ” изпълва душите на феновете си с музика от началото на 90-те години; Една легенда, икона, вдъхновение, ключова фигура , и истински хаус DJ.

Израснал в семейство на джаз музиканти, Кери започва да свири записи в Club Rally Record в East Orange, New Jersey на крехката възраст от тринадесет години. Кери винаги остава верен на стила си и никога не прави компромис с уникалното си звучене. Той съчетава традиция и иновация при композирането на музикален авангард със соул корени, които достигат назад в историята на афро- американската музика.

Кери прекарва часове в разработването на нови компютърни програми, които да направят революция в начина на миксиране. Основава Madhouse през далечната ’92 , който несъмнено е началото на една огромна deep и soulful house вълна.

По време на Horizon 2014 Kerri Chandler идва в Банско с екипа си от Mad Tech Records – Прегответе се за истинско забавление!

http://www.kerrichandler.com/

AME

Kristian Beyer и Franc Wiedemann, по-добре познати като AME , са германски DJ, които през 2001 година се срещат в музикален магазин, заради споделената си любов към хаус звученето на Чикаго, Детройт техно и много други неща. Вдъхновено от музиката на Стиви Уондър, WestEnd Rec, Transmat  и Herbie Hancock , дуото се занимава с композиране от 2003 г. насам. Музиката им е описана като дълбока, прочувствена, игрива и завладяваща.

AME несъмнено предизвикат революция в Deep House – а, не само чрез собствените си продукции, но и благодарение на свежите парчета, които пускат. Ame имат способността да сливат в сетовете си привидно различни влияния и диджей техники от цялата история на денс музиката.

Дуото може да бъде разпознато със своето Disco звучене, Modern Classical или Old School House по време на редовните им гостувания в заведения, като Fabric, Trouw, Lux и Air

 Andreya Triana

Andreya Triana е британска певица и композитор, родом от Лондон. Към днешна дата тя е работила заедно с имена като Flying Lotus, г-н Scruff и Bonobo, като нейните песни са ремиксирани от Flying Lotus, Mount Kimbie и Tokimonsta.

През 2006 г. Андрея се включва в Red Bull Music Academy, за да развие стила си за импровизация и за да осигури връзки с някои от най-добрите композитори и музиканти там. Това води до различни музикални колаборации, включително ” Tea Leaf Dancers ” с Flying Lotus ( издаден на Warp Records ) , който привлича вниманието на Bonobo от Ninja Tune Records.

В кариерата и следва оргомно турне с оркестър на живо на Bonobo и договор за три -албума с Ninja Tune Records. Дебютният и албум, продуцирани от Bonobo е издаден под крилото на Ninja Tune през 2010 г.; В него певицата съчетава най-доброто от Soul, фолк и джаз музиката преплетени с кино магията на Bonobo. В момента Андрея подготвя нов албум с нови парчета, които са били добре приети по време на последните и концерти.

Очакванията за участието на Андрея по време на Horizon Festival са много големи. Едва ли ще сбъркаме с преценката си!
http://andreyatriana.tumblr.com/

Roy Davis Jr.

Един от най-влиятелните композитори в Чикаго хаус звученето, Рой Дейвис младши е жива легенда и има редица добросъвестни класики, като най- важните от които е ” Габриел “, която помага да се даде тласък на garage сцена във Великобритания.

Рой Дейвис е високо уважаван в музикалните среди повече от две десетилетия. Все още зает, както винаги, той има нов албум, в който разкрива истинското носталгично, garage и хаус звучене.

Силно търсеното Disco звучене, R & B, Денс, Хаус, Soul , Hip Hop и Tech- House мелодии се смесва умело в сетовете на Рой Дейвис и за нас е чест да го присъединим към гестлистата на Horizon 2014 .
https://www.facebook.com/roydavisjr

Strahil Velchev a.k.a KiNK

Страхил Велчев, известен още като KiNK е иновативен продуцент и DJ със завладяващи и вълнуващи изпъления на живо в България.

В ранните си тийнейджърските си години той е се отдава на acid звученето, техно, хардкор и джънгъл. На 20 той вече може да работи на един от първите модулни софтуерни синтезатори . На 27 той получава първия си собствен винил и няколко години по-късно всеки, който търси качествена електронната музика е чувал за него.

Ако не сте чували за него преди, сега е времето да се очаровате от музиката му, защото KiNK е истински посланик на българската електронна сцена . В момента той се намира на 5-то място на Resident Advisor Top 20.

Ние просто нямаме търпение да видим и чуем този човек отново.

CATZ’N’DOGZ

Родените в Полша Грег и Войтек предлагат страхотно и свежо звучене в електронната музика. 

Всичко започва през 2003 г. , когато заедно създават нощен клуб в родния си град Шчечин, Полша. Репутация им се разраства бързо. Двамата успяват да се интегрират deep house звученето без да пренебрегват техните техно корените. Тяхната комбинация на  кино атмосфера, минимал техно договорености и живи инструменти зарежда публиката при всяко едно тяхно представяне.

С редица албуми, двойката формира Pets Recordings през 2010 г. с ясно изразена цел – да изведат таланта на Полската електронна музика на международната сцена. 

Тяхната слава продължава да расте през последните дванайсет месеца и без съмнение ще продължат да вървят все на горе.

dBridge

dBridge , познат на публиката и под името Дарън Уайт е дръм енд бейс продуцент, който преминава през множество трансформации в своята 19 година кариерата.

Първоначално той се мести в Лондон, за да продуцира музика с брат си Стив Спейсик, но скоро след това започва да работи с британската хардкор банда – Armshouse . Малко след като започва да работи с Джейсън Малдини под името Future Forces. С ранните си продукции Future Forces стои толкова далеч от всичко останало представяно до този момент.

През 2003 г. dBridge отваря нова глава с формирането на Exit Records, като нещо повече от просто една платформа за собствената си музика. Exit Records е разработен, за да обхване стилове извън drum and bass и за сътрудничество с други артисти.

В Exit Records, dBrigde продължава да се трансформира и да се развива като DJ, съчетаващ в сетовете си диапазона от новаторския DNB от средата на 90 към противоположния wonkiest на съвременната електроника и всичко между тях.

fLako

Известен като Darío Rojo Guerra, fLako в момента се занимава с музика предимно в Лондон, Чили и Германия. Един от европейските топ композитори, предлагащ на своите слушатели соул меланж от аромати, ритми и темпо; разнообразен звук, който обхваща музикални жанрове от всички континенти.

Подкрепян от имена като Gaslampkiller LA и Glasgow’s Hudson Mohawke, fLako създава бягство от препълнената, урбанизирана света, в който живеем .

В списъка на гостите ще срещнете още много известни имена, като Dub Phizix ft. MC Strategy, Phaelah, Snakehips, Enei, Applebottom, Planas, Channel One и ViLLAGE

Аз съм Адриана – пътешественик, екскурзовод и мечтател. Обичам слънцето, непринудените хора, дългите разходки в планината, смеха, приключенията и усещането за свобода, което ми дават пътешествията. С други думи, живея за да пътувам и пътувам, за да живея. Latest posts by Адриана (see all)

Категории: Идеи, Новини |
Етикети: На ски, Планина, Фестивали |

Аз съм Адриана – пътешественик, екскурзовод и мечтател. Обичам слънцето, непринудените хора, дългите разходки в планината, смеха, приключенията и усещането за свобода, което ми дават пътешествията. С други думи, живея за да пътувам и пътувам, за да живея.