Любопитно – Сливенски вълнени килими

1
Добави коментар
dariashop
dariashop

Страница 13 от 16

Сливенски вълнени килими „Нобилити”

Вълнените килими от колекция „Нобилити” са произведени от 100% вълна. Това са плътни килими, с гъстота 500 000 броя възли на квадратен метър, с височина на косъма 9мм.

Сливенските вълнени килими се произвеждат от чиста вълна, а това е най-добрият, естествен материал при производството на килими.

Вълнените килими не съдържат синтитични субстанции, вълната абсорбира добре цветовете от багрилните бои.

Вълнените килими са по-устойчиви във времето, те запазват своята красота, изящност и лукс по-дълго време. Вълната е богата на ланолини, това са омекотяващи вещества, които придават една еластичност и допълнителна издръжливост на преждата.  Това ще спомогне примерно, ако сте застъпили с нещо килима, след като го махнете, килимът да си възвърне първоначалната форма без проблем!

Вълнените килими намаляват влажността в стаята, придават и уют, стил и изящество. Отличен факт е това, че вълнените килими през студените месеци отделят топлина, а през летните поглъщат, а това допринася за допънителният комфорт в помещението, където са поставени!

Тези, които са притежавали вълнен килим, знаят, че новият вълнен килим започва да отделя мъх, а това изисква често почистване с прахосмукачката.

Разбира се това няма да продължи много време, но бихте могли да вземете мерки: когато почиствате килима с прахосмукачка, минавайте го и с мека четка за дрехи. Когато килимът е нов, той има нужда да се минава по-често, а с времето този мъх намалява и изчезва.

www.kilimite.com

 

   

) ) ) )