Руски пенсионер пребива мечка, искала му малинките

1
Добави коментар
FallenAngel
FallenAngel

Следобедната разходка на Юсуф Алчагиров се превърнала в битка на живот и смърт, когато голяма мечка решава, че малинките, които пенсионера събирал, са нейни. 80-годишният овчар обикалял малинено поле, намиращо се в Кабардино-Балкарския регион на Южна Русия, когато се натъква на мечка, вършеща същата обиколка.

Вместо да тръгне да бяга, овчарят решава да се бори, като се хвърля срещу мечката. В борбата мечката го вдига от земята, но той успява да нанесе няколко добре насочени ритника и удари с глава. Мечката го хвърля на земята, но за лош късмет овчарят пада от висока скала, и едвам успява да се добере да цивилизацията.

„Бях на полето, когато мечката ме атакува. Техниката, която използвах, ми беше казвана от баща ми. Носовете на мечките са изключително чувствителни, и няколко добре прицелени удара в него лесно я отказват от желанието й да ви превърне в плячка. Ако се бях уплашил и тръгнал да бягам, мечката щеше лесно да ме настигне и убие“, коментира Юсуф пред местен ТВ канал от болницата, където се възстановява след 4 счупени ребра и рани от нокти.

Бяхме чували, че руските пенсионери са корави, но чак толкова корави наистина не вярвахме, че може да са.