Какво помага при подсичане?

1
Добави коментар
StaysiMS69
StaysiMS69

Подсичането на бебешката кожа е най-често срещания проблем, особено в областта на дупето. Бебешката кожа е изключително чувствителна, затова честата смяна на памперсите и предотвратяването на задържане на влага върху нея са от съществено значение.

Обикновено майките използват бебешка пудра или кремове, които са против подсичане. Има и други естествени грижи, които нанесени върху кожата на бебето ще я подхранят и ще намалят дразненето.

Зехтин

Сложете в купичка малко количество зехтин и няколко капки вода. Разбъркайте и нанесете малки количества върху чистата бебешка кожа. Зехтинът ще осигури бариера между кожата и урината. Към него може да добавите малко лавандулово масло или витамин Е, който също се грижи за здравето на кожата.

Кокосово масло

Кокосовото масло е отлична грижа за обривите по кожата на бебето. Гъстото масло ще действа като бариера и ще предотврати по-нататъшното възпаление на кожата. Има анти гъбично действие и може да го използвате и като лосион. Бебешката кожа е мека, но понякога около гънките тя се претрива и става по-суха. Кокосовото масло ще я подхрани и облекчи.

Екстракт от семена на грейпфрут

Този екстракт има широко приложение. Може да бъде използван за дезинфекция, почистване на кожата, против гъбички, за засилване на имунната система и други. Нанесен върху кожата, той се бори с бактериите. Доказано е, че екстрактът от семена на грейпфрут се бори със стрептококови и стафилококови бактерии.

Тъй като е концентрат, той не трябва да се приема самостоятелно или да бъде прилаган по този начин върху кожата. В 200 мл вода сложете 5 капки от него и разбъркайте. Когато сменяте памперсите на бебето, обтривайте кожата с този разтвор.

Когато имате възможност оставяйте бебето за няколко минути без памперс, за да може кожата му да диша. Сложете го на непромокаема пелена, за да не си създадете допълнителни грижи, ако то се напишка.