Знаете ли защо дърветата в Пакистан са покрити с паяжини?

9
Добави коментар
yurix
yurix

По време на тежките наводнения в Пакистан през 2010 се случва нещо неочаквано, странно и доста страховито. В следствие на прииждащите води през това време милиарди паяци се качват по дърветата, за да се спасят, само че наводненията продължили доста дълго време и те били принудени да останат там. В следствие на това короните на дърветата били покрити с плашещи и гъсти мрежи, които на снимка изглеждат просто зашеметяващо.

Интересното е, че според правителството на Обединеното кралство, подпомагащо Пакистан в усилията им срещу наводненията, странните паяжини имат положителен ефект върху здравето на хората. Доказано е, че през това време е имало с пъти по-малко комари от колкото е трябвало да се очаква при наличието на толко много застояла вода. Това, от своя страна е намалило риска от малария на местното население засегнати от наводнения.

Аз съм Адриана – пътешественик, екскурзовод и мечтател. Обичам слънцето, непринудените хора, дългите разходки в планината, смеха, приключенията и усещането за свобода, което ми дават пътешествията. С други думи, живея за да пътувам и пътувам, за да живея. Latest posts by Адриана (see all)

Категории: Азия, Любопитно |

Аз съм Адриана – пътешественик, екскурзовод и мечтател. Обичам слънцето, непринудените хора, дългите разходки в планината, смеха, приключенията и усещането за свобода, което ми дават пътешествията. С други думи, живея за да пътувам и пътувам, за да живея.