Индийски Лицеви Опори – Упражнение за цялото тяло

1
Добави коментар
svetlio_ngr
svetlio_ngr

Индийските лицеви опори са комплексно упражнение със собствено тегло, което натоварва почти цялото тяло. Акцентът  пада главно върху  гърдите, рамената и трицепсът, също така се натоварват коремните мускули и в по-малка степен краката.Просто идеалното упражнение, което ще разнообрази тренировката ти.
1.Започваме в стартова позиция за класиески лицеви опори, но краката ни са разположени малко по-широко от ширината на раменете.Предвижваме се с ръце назад , така че  стойката ни да наподобява  „Л“.Ръцете са разположени на ширината на раменете и около педя по-напред от тях. Краката, гърбът и ръцете  са стегнати и изпънати. Главата ни е в неутрална позиция по посока на пода.
2.Придвижваме торса, така че колената и лактите ни почти да опрат пода. Продължаваме като издигаме тялото,започваме да издишаме, като позицията ни в този момент наподобява тази на кобра.
3.Вдишваме и чрез огледално движение се завръщаме в стартова позиция.
4.Повтаряме
Истината е че има няколко начина, по които можем да изпълним точка 3.В интернет пространството се срещат най-често два вида завършек.Този който ти предтавяме тук с огледалното завръщане в начална позиция и друг тип , при който просто изправяме таза.
Според англоезичните интернет сайтове този тип лицеви опори се разделят на два вида hindu push ups и dive bomber push ups.
Според wikipedia и по наше мнение и двата типа са индйски лицeви опори. Просто наименованието dive bomber  е навлязло по-късно, за да може да разграничи различното изпълнение.
Индийските лицеви опори са част от тренировката наречена вяйам, която пък е част от индийското бойно изкуство Мала Юдха.
Много интересен материал на български можете да намерите в статията Мала Юдха – борческите хватки от Индия, които могат да изненадат всеки противник 
Ето и видео, което ще ти покаже нагледно как да изпълниш индийските лицеви опори
Това е типът познат като dive bomber push ups или на български казано огледално завръщане в стартова позиция.
Това е другият тип на изпълнение , при който повдигаме директно таза , за да завършим упражнението и да се завърнем в стартова позиция
Индийски Лицеви Опори – Упражнение за цялото тяло
НАЧАЛНА СТРАНИЦА <===> ОЩЕ ПО ТЕМАТА: