Бебе, тежащо 5 кг., се роди във Втора САГБАЛ „Шейново”

13
Добави коментар
mayamishkova
mayamishkova

Момиченце с тегло от 5 кг. и 55 см. дължина се роди със секцио днес в 9.00 часа в столичната Втора АГ болница „Шейново“.

 

Лекарите са доволни, че всичко с майката и бебето е наред, но същевременно са притеснени, че все повече майки с гестационен диабет остават недиагностицирани. Това води до риск не само за родилката, но и за новороденото. Повечето жени с диабет по време на бременността нямат никакви симптоми, по които може да се разпознае състоянието, затова се препоръчва всички бременни да минат на тест за гестационен диабет между 24 и 28-ма седмица от бременността.

 

Четете още: Какви са рисковете за появата на диабет по време на бременност?

 

Това провокира ръководството на болница „Шейново“ да организира безплатни изследвания за диабет, предназначени за бременни жени, които ще се извършват на 13-ти и 14-ти ноември 2013 г. от 9 до 16 ч. на ет. 1 в болницата. От прегледите може да се възползва всяка една бъдеща майка, като не е необходимо предварително записване.

 

Изследването се провежда за 4 минути и няма нужда от спазване на специален хранителен режим.

 

Лечението зависи от тежестта на диабета. Целта е да се запазят нивата на кръвната захар в нормалните граници по време на бременността и да се осигури доброто развитие на плода чрез комбинация от подходящи диета, лекарства и упражнения.

 

Снимка: Vivian Chen / Foter.com