Как да изберем правилния парфюм?

2
Добави коментар
StaysiMS69
StaysiMS69

Как избирате парфюма си? Съобразявате ли се със сезона, настроението или повода? Изборът на правилен парфюм не винаги зависи от това дали ви допада или не. Вижте нашите съвети за това как да изберете правилния за вас аромат за различни поводи.

Как да изберем правилния парфюм?

Със сигурност шкафът ви е претъпкан с различни аромати. Някои от тях сте избирали сами, други са ви подарък.Едни ви допадат и искате да слагате самотях, а други – оставяте най-отзад и никога не искате да използвате. Изборът на парфюм винаги е от значение. В зависимост от сезона, частта на деня, настроението и повода, ароматът трябва да е различен. Парфюмът е аксесоар, не по-малко важен от бижутата.

Избор на парфюм според сезона

Изберете най-подходящия за сезона парфюм. Имайте предвид, че високата температура на въздуха засилва аромата. Логично, по-студеното време притъпява аромата.

Затова за пролетта и лятото залагайте на леки парфюми, с аромати на цветя. За зимата и есента запазете по-тежките и сладникави аромати. Подходящи за студените месеци са плодовите парфюми с мускусни нотки.

Хитринка: През есента и зимата пръснете малко от любимия си аромат на шала и от вътрешната и външната страна на ревера на палтото. Така ароматът ще остане с вас по-дълго

Избор на парфюм според настроението

Парфюмът трябва да отговаря на настроението ви. Ако денят ви върви добре и сте в прекрасно настроение, сложете по-лек аромат. Ако сте влюбени, заложете на парфюм с нотки на сандалово дърво или мускус.

Понякога парфюмът може да оправи настроението ви. Сложете лек аромат, който ви напомня на лятото, когато ви е криво или тъжно. Парфюмът може да отключи някой приятен спомен и да забравите поне за малко за проблемите.

Избор на парфюм според повода

Когато се чудите какъв парфюм да си сложите, помислете къде ще бъдете. За нормален ден в офиса изберете ненатрапчив лек аромат. Ако пък ви предстоят бизнес срещи, заложете на малко по-силен парфюм.

При избора на вечерен аромат, сложете по-сладък парфюм, ако излизате на среща. Ако пък ще сте на кино или навън с децата, може да не слагате парфюм.

05.11.2013г./ Радослава Михайлова