Какво е тумор по кожата на кучето – Съвети за домашните любимци – Еврозоовет – начин на хранене, отглеждане и грижи за дом….

2
Добави коментар
ivokumchev
ivokumchev

Какво е тумор по кожата на кучето

Папиломите са доброкачествени тумори на кожата. Заболяването се появява при контакт на здрави с болни животни, при увреждания на кожата в т.ч. и от ухапвания на насекоми.

Инкубационният период на заболяването е от 1 – 3 месеца.

Папиломите при кучетата се образуват по кожата на главата, ушите, гърба и крайниците. Появата му се дължи на вирус.
Папиломите са плътни образувания с различна големина. Понякога те са на тънки крачета и някои от тях много напомнят на брадавици.
Поставянето на диагнозата не е трудно, защото където и да се намират папиломите, те имат много характерен вид.

ЛЕЧЕНИЕ:

Съществуват няколко начина на лечение на това заболяване. За отстраняване на папилоните, разположени по кожата се използва антиверуцинова паста, която 2-3 пъти дневно се нанася върху туморите и се втрива в продължение на 1-2 мин. За да не излизва животното пастата, прави се защитна превръзка.
Другият лесен начин за отстраняване на папиломи по кожата и особено на тези с крачета е отвара от картофени обелки, с която се обработват туморите. Те бързо се набръчкват и след това лесно се отделят.
Кучетата могат да се лекуват и с млечен сок от корените на глухарчето, с прясна кашица или сок от чесън или сок от змийско мляко.