Правилният избор на плочки за баня

1
Добави коментар
aquastylebg
aquastylebg

Правилният избор на плочки за баня

Банята е едно от най-важните помещения във всеки дом.  Тя се ползва ежедневно и е от изключително голямо значение да бъде здрава и да издържа на намокряне. Всички магазини за ремонтни материали ни заливат постоянно с различни предложения. Но за да бъде банята ни настина в добро състояние, трябва на първо място да помислим за плочките.
Има три вида плочки за баня, които обаче могат да се лепят на различни места, затова е важно първо да сте запознати кой вид къде се слага. Плочките за баня от фаянс се лепят само по стените. Гранитогрес са универсални и могат да бъдат поставяни и на стените, и на пода, а също така са издръжливи на всякакви атмосферни условия, затова и много хора ги предпочитат за външна настилка. Третият тип са теракотените плочки, които са подходящи за стени, подове, както и за плотове в други стаи, например в кухнята.
Тук искаме дебело да подчертаем, че независимо кой е производителят на плочката за баня, тя трябва да бъде от първо качество. Не можете да му се доверите само защото прозиводител е Италия или Испания, трябва да се уверите, че са първокачествени. Дебелината на плочките за баня е от значение, но трябва да знаете, че по-големите плочки са и по-дебели, за да няма напукваия, докато се изпичат, но това не ги прави автоматично много добри.

Качествените плочки за баня не трябва да имат подутини или вдлъбнатини по повърхността или по ръбовете, трябва да внимавате за глазурата – нейната повърхност трябва да е съвсем гладка. Най-лесно можете да разпознаете качеството на плочките за баня, като вземете две еднакви и ги сравните – по цветове, по повърхност, по надрасквания. Ако са съвсем еднакви, значи това е първо качество. Добре би било и да видите дали на гърба на плочката е поставен знак, че тя е мразоустойчива.

Публикувано в дом и обзавеждане с етикети плочки за баня. Постоянна връзка.