Календар 2014 на най-популярния сайт за джаджи

16
Добави коментар
mishlence
mishlence

Защо най-популярният онлайн магазин за джаджи dealextreme.com отпечатва годишен календар 2014 в огромен тираж? Какво кара хиляди потребители да си поръчат стандартен печатен календар пирамидка с цена 9,90 долара?

Отговорът е прост: няколко поредни години онлайн търговецът издава календар със снимки на най-красивите момичета от отдел „Поддръжка“. Интересът е подсилен от видео материали в официалния канал на Dealextreme в Youtube.com, които показват фотосесията с момичетата. 

Освен красиви момичета обаче, на календара са отпечатани купони за намаления на стойност 200 долара, както и 35 gift карти. Цената на самия календар е 9,90 долара, а доставката е безплатна. 

Този календар се радва на огромна популярност, разпродава се веднага и в началото на всеки сезон във форума на DX най-верните фенове започват да настояват за обявяване датите на продажбата му.

За 2014 година Dealextreme обявиха и онлайн конкурс „Бъди звезда в календара на DX 2014“. За целта е разработен промо уебсайт с галерии, в които потребителите показват снимките си. След гласуване беше избран един потребител, който получи безплатен iPhone 5C и чиято снимка е включена в календар 2014 година. 

Любопитното в надпревата е, че за наградата се борят всякакви снимки – от бебешки и детски, през ловджийски снимки с пушки, запечатани мигове от партита, рождени дни и купони, до момичета, облечени в оскъдно облекло. Вече е обявено и първото място: Коледна детска снимка. 

Прави впечатление и планирането на кампанията. Стартът беше на 28 септември, а резултатите от гласуването са обявени на 30 октомври. Наградите се изпращат до 1 декември 2013, а предварителната продажба на календара започна в началото на ноември.  

Тази кампания е още един добър пример как обикновеният печатен продукт може да бъде превърнат в успешен маркетингов инструмент, ангажиращ огромна маса от потребители и да ги превърне в истински фенове.  

 

 

Материала написа: Деси Тодорова